Siirry suoraan sisältöön

Biotalouden talous ja toimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: YLBM02500-3002

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.08.2020 - 23.10.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Biotalouden kehittäminen, ylempi AMK
Opettajat
Tarja Stenman
Laura Vertainen
Tero Vesisenaho
Jyrki Kataja
Ryhmät
YLB20K1
Biotalouden kehittäminen
Opintojakso
YLBM02500

Oppimateriaalit

Kuhmonen Tuomas & Kuhmonen Irene; Maaseudun alueidenkäytön tulevaisuuskuvat. TUTU julkaisuja 1/2014.
ISBN 978-952-249-274-6
Ravinnekierron taloudellinen arvo ja mahdollisuudet Suomessa. Sitran selvityksiä 99.
ISBN 978-951-663-937-0
Karhinen Reijo; Uusi alku. Maatalous on myös tulevaisuuden elinkeino. Maa- ja metsätalousministeriön julkaisu-ja 2019:3
ISBN 978-952-453-998-2
Elintarviketalous 4.0. VTT:n visio älykkään, kuluttajakeskeisen ruokatuotannon aikakauteen. VTT Visions 9.
ISBN 978-951-38-8500-7.

Ruoka ja luonnonvaratilastojen e-vuosikirja 2019
Tilastoja maataloudesta,metsäsektorilta sekä kala- ja riistataloudesta.
Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 86/2019
ISBN:978-952-326-880-7

Arviointiasteikko

0-5

Virtuaaliosuus

4

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähikontaktitunnit 11 h - 0,4 op
Etäkontaktit ja talenteet 8 h sekä tentti 2 h - 0,4 op
Ryhmätyöskentely ja oheismateriaalin hyödyntäminen (115 s) 19 h - 0,7 op
Harjoitustehtävät 40 h . 1,5 op
Tenttikirjallisuus (163 s) - 2 op

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen (5):opiskelija hallitsee keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa vaativia biotalousalan kasvun ongelmia esim. järjestelmä integraatioon liittyen.
Kiitettävä (4):opiskelija hallitsee keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa biotalousalan ekonimistisia haasteita esim. jäitteiden hyötykäytön suunnittelussa.
Hyvä (3): opiskelija osaa opintojakson keskeiset asiat:
- tuntee biotalouteen sovellettavat taloustieteen käsitteet ja perusmenetelmät niiden laskennasta sekä osaa tehdä tyydyttävästi perusteltuja valintoja biotalouden kehittämmistoimenpiteiden taloudellisiin vaikutuksiin liittyen
Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee taloustieteen perusasiat ja terminologian, mutta hänellä on puutteita keskeisten asioiden soveltamisessa biotalousviitekehykseen.
Välttävä (1): Opiskelija tuntee taloustieteellisen ajattelun perusasiat ja terminologian.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): opiskelija osaa opintojakson keskeiset asiat:
Opiskelija tuntee biotalouteen sovellettavat taloustieteen käsitteet ja perusmenetelmät niiden laskennasta sekä osaa tehdä tyydyttävästi perusteltuja valintoja biotalouden kehittämmistoimenpiteiden taloudellisiin vaikutuksiin liittyen.

Kiitettävä (4):opiskelija hallitsee keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa biotalousalan ekonimistisia haasteita esim. jäitteiden hyötykäytön suunnittelussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5):opiskelija hallitsee keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa vaativia biotalousalan kasvun ongelmia esim. järjestelmä integraatioon liittyen.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentien ajankohdat sovitaan aloitustunnilla

Opetuskieli

fi

Opetusmenetelmät

Lähi- ja etäopetuskontaktit
Harjoitustyöt
Tentti

Aika ja paikka

28.8.2020 - 24.10.2020

Opintopistemäärä

5

Sisältö

Biotalousalan liikevaihto ja työllistävyys
Alueellinen toimintaympäristö ja sen analysointi
Kansainvälinen toimintaympäristö ja sen analysointi
Investointisuunnittelu ja investointien toteutus
Tuotekehitysprojektien toteuttaminen

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää biotalousalan kehittymisen kannalta tärkeiden talouden peruskäsitteiden merkityksen. Opiskelija ymmärtää biotalousalan eri sektoreiden toimintaympäristön liiketaloudellisesti tarkastellun nykytilan ja siihen johtaneiden kehityspolkujen merkityksen osana niiden kehittämis- ja johtamistoimintaa.

Siirry alkuun