Siirry suoraan sisältöön

Luomukasvituotanto (3 op)

Toteutuksen tunnus: LM00BP87-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2022 - 31.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2022 - 31.07.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Ulla Heinonen
Mirja Riipinen
Ryhmät
ZJA22SLNO1
Avoin amk, Nonstop 1, Verkko
ZJA22SLNO2
Avoin amk, Nonstop 2, Verkko
ZJA23KLNO3
Avoin amk, Nonstop 3, Verkko
Opintojakso
LM00BP87

Oppimateriaalit

Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY.
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.

Lisätiedot

Avoin AMK 30

Virtuaaliosuus

3

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen työskentely 81 h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee luomutuotannon vaatimukset tavanomaiseen tuotantoon verrattuna ja pystyy
arvioimaan oman tilansa tai mallitilan mahdollisuuksia siirtyä luomutuotantoon kasvinviljelyn
osalta.

Opetuskieli

fi

Opetusmenetelmät

Itsenäinen verkko-opiskelu

Opintopistemäärä

3

Esitietovaatimukset

Kasvintuotannon perusteet.

Sisältö

Osa Luomutuotanto, 5 op - LMSV0600 opintojaksoa
- luonnonmukainen kasvien viljely
- luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet
- luomutuotannon valvontajärjestelmä
- siirtymävaihesuunnitelma
- luomutuotannon järjestäminen

Tavoitteet

Opiskelija tuntee luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa ja tuntee tuotannon ehdot. Hän osaa laatia luomutuotantoon siirtyvän yrityksen siirtymävaihesuunnitelman. Hän tuntee luomutilan peltoviljelyn.

Siirry alkuun