Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6130-3006

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
22.05.2023 - 31.07.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Jaana Kovanen
Ryhmät
ZJA23KM
Avoin AMK, marata
ZJK23KM
Korkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA
Opintojakso
MMPR6130

Oppimateriaalit

Oppimateriaali Moodlessa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Avoin amk 5
Campusonline 40

Virtuaaliosuus

5

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ennakkotehtävä 10 h
Oppimateriaalit ja videot 30–40 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 30-40 h
Kehittämistehtävän työskentely 40–45 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hallitset liikunnan ja ravitsemuksen keskeiset käsitteet sekä ymmärrät niiden merkityksen kansanterveydelle. Osaat tarkastella ruokavalion ravitsemuksellista laatua sekä ratkaiset siihen liittyviä haasteita. Arvioit ratkaisujen vaikutusta hyvinvointiin. Tunnistat ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä trendejä ja osaat analysoida niitä kriittisesti. Reflektoit omaa osaamistasi ja kehittymistäsi. Raportoit loogisesti, analyyttisesti ja asiantuntevasti.

Sisällön jaksotus

Suomalaisten ravitsemus
Ravinnonkäyttö
Suomalaisten kansaterveyden haasteet
Liikunta eri-ikäisillä
Suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla on online-tentti.

Opetuskieli

fi

Opetusmenetelmät

Verkko-opetus Moodle-oppimisympäristössä.
Videoluennot.

Aika ja paikka

22.5.-31.7.2023

Opintopistemäärä

5

Esitietovaatimukset

-

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus, ravinnonkäyttö, suomalaisten kansaterveyden haasteet, liikunta eri-ikäisillä, suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee liikunnan ja ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Opiskelija tietää suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja osaa soveltaa tietoaan käytännön työssä. Opiskelija osaa arvioida liikunnan ja ravitsemuksen välisiä yhteyksiä yksilötasolla. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ravitsemuksen ja liikunnan trendejä. Opiskelija osaa perusravintoainelaskennan ja osaa soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Siirry alkuun