Siirry suoraan sisältöön

KuntoutusprosessiLaajuus (5 op)

Tunnus: SK00BT42

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Satu Tuomimäki

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojaksolla opit laatimaan yksilöllisen ja tarkoituksenmukaisen kuntoutussuunnitelman. Opit tunnistamaan kuntoutusprosessin eri vaiheet yksilöllisesti etenevänä ja tavoitteellisena prosessina.

Opintojakson osaamiset
Kuntoutuksen suunnitteluosaaminen
Kuntoutustarpeiden ja - mahdollisuuksien arviointiosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Osaat tehdä kuntoutussuunnitelman pohjana olevan kuntoutujan tilannetta selvittävän alkukartoituksen. Osaat suunnitella ja laatia alkukartoituksen pohjalta kuntoutujalähtöisen, yksilöllisen kuntoutussuunnitelman. Osaat huomioida tarkoituksenmukaisuuden kuntoutustavoitteiden ja -toimenpiteiden valinnassa. Tiedät kuntoutusprosessin ja sen eri vaiheet. Osaat ohjata kuntoutujaa prosessin eri vaiheissa ja sosiaaliturvakysymyksissä.

Sisältö

Yksilöllinen, kuntoutujalähtöinen kuntoutuksen suunnittelu. Kuntoutuksen suunnittelu.
Kuntoutussuunnitelman laatiminen. Kuntoutussuunnitelma. Kuntoutustavoitteet. Kuntoutusprosessi.

Esitietovaatimukset

Kuntoutuksen palvelujärjestelmä
Sosiaali- ja terveysalan asiakkuus ja palvelujärjestelmät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Olet huomioinut kuntoutuksen suunnittelussa joitakin keskeisiä kuntoutujan tilanteeseen vaikuttavia tekijöitä. Osaat nimetä kuntoutuspalveluita ja sosiaalietuuksia, jotka voivat olla mahdollisia kuntoutujan tilanteessa. Tunnistat kuntoutusprosessin vaiheita. Kuntoutuksen tavoite jää irralliseksi suhteessa lähtötilanteeseen ja esitettyihin kuntoutuspalveluihin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaat tehdä kuntoutujan tilannetta selvittävän alkukartoituksen. Osaat asettaa yksilöllisen ja tarkoituksenmukaisen kuntoutustavoitteen alkukartoituksen pohjalta. Osaat valita tarkoituksenmukaisia kuntoutuspalveluita kuntoutustavoitteeseen pääsemiseksi. Huomioit sosiaaliturvan merkityksen osana suunnitelmaa. Osaat laatia yksilöllisen kuntoutussuunnitelman. Tiedät kuntoutusprosessin vaiheet ja osaat yksilöidä ne suhteessa kuntoutujan tilanteeseen. Pystyt perustelemaan valintojasi teoriaa hyödyntäen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat tehdä kokonaisvaltaisen kuntoutujan tilannetta selvittävän alkukartoituksen. Osaat asettaa yksilöllisen ja tarkoituksenmukaisen kuntoutustavoitteen alkukartoituksen pohjalta. Osaat valita tarkoituksenmukaisia kuntoutuspalveluita kuntoutustavoitteeseen pääsemiseksi. Huomioit sosiaaliturvan merkityksen osana suunnitelmaa. Osaat laatia yksilöllisen ja kestävän kuntoutussuunnitelman. Tiedät kuntoutusprosessin vaiheet ja osaat yksilöidä ne suhteessa kuntoutujan tilanteeseen. Pystyt perustelemaan valintojasi analyyttisesti ja kriittisesti laajaa teoriapohjaa hyödyntäen.