Siirry suoraan sisältöön

Restonomin lakitietous (5 op)

Toteutuksen tunnus: MZMA0113-0K0A3

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Kirsti Hintikka-Mäkinen
Veli-Pekka Paananen
Kimmo Aho
Ryhmät
MPT19S1M
Palveluliiketoiminta
Opintojakso
MZMA0113

Oppimateriaalit

Lainsäädännöt Ravitsemus-, hygienia- ja anniskelupassien verkko-opiskelumateriaalit.

Arviointiasteikko

0-5

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ravitsemuspassi Hygieniapassi Anniskelupassi AlkusammutuskorttiHätäensiapukortti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu- ja hygieniapassi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.Tunnistat Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaat soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Opetuskieli

fi

Opintopistemäärä

5

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Sopimusoikeus
Kuluttajansuoja
Työlainsäädäntö
Tietosuojalainsäädäntö
Sopimusoikeus, kuluttajansuoja, työlainsäädäntö ja tietosuoja käydään soveltuvin osin Marata-alalle.
Hätäensiapu
Alkusammutus

Tavoitteet

Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot palveluliiketoiminnan vastuulliselle toteutumiselle. Osaat toteuttaa alkusammutuksen ja osaat antaa hätäensiapua tarvittaessa. Tunnet anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssäsi. Tutustut alan keskeisiin sopimusoikeudellisiin asiakirjoihin.

Siirry alkuun