Biotalouden ekologia ja ympäristö (5 op)
Toteutuksen tunnus: YLBM02300-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
24.10.2020 - 31.12.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Teknologiayksikkö
- Toimipiste
- Biotalousinstituutti
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Biotalouden kehittäminen, ylempi AMK
- Opettajat
- Tarja Stenman
- Laura Vertainen
- Tero Vesisenaho
- Jyrki Kataja
- Ryhmät
-
YLB20K1Biotalouden kehittäminen
- Opintojakso
- YLBM02300
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Välttävä (1): Opiskelija tuntee biotalouteen liittyviä keskeisiä ekologisia käsitteitä, haasteita ja mahdollisuuksia
Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee biotalousalan keskeiset käsitteet, haastet ja mahdollisuudet ja osaa soveltaa niitä osittain tai pintapuolisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3): opiskelija osaa biotalouden ekologiseen näkökulmaan liittyvät keskeiset käsitteet ja toimintatavat sekä niiden arvioinnin perusmenetelmiä. Hän osaa tehdä tyydyttävästi perusteltuja valintoja ekologisen näkökulman huomioon ottaen
Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ratkaistaessa biotalousalan ekologisia haasteita
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa vaativia biotalousalan ekologisia haasteita.
Opetuskieli
fi
Opintopistemäärä
5
Esitietovaatimukset
-
Sisältö
Luonnonvarojen ekologisesti kestävä käyttö.
Biomassavarojen alueellinen, kansallinen sekä globaali hyödyntäminen ja niiden en käyttöön liittyvät ekologiset reunaehdot, riskit sekä niiden analysointi ja ennakointi
Biotalouden vaikutukset maaperään, ilmakehään, vesistöihin ja eliölajeihin
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen ekologisen näkökulman ja sen merkityksen biotaloudelle. Hän tuntee biotalouden ihmiseen ja ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia. Hän kykenee analysoimaan ja ennakoimaan ekologisten sekä biologisten tekijöiden vaikutuksia biotalousalan toimintaan ja kehittymiseen sekä soveltamaan osaamistaan päätöksenteossa.