Skip to main content

EU Oikeus (5 op)

Toteutuksen tunnus: HL00BU77-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.04.2024 - 17.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.05.2024 - 31.07.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Liiketalous (AMK)
Opettajat
Hannu Juntunen
Ryhmät
ZJA24KH
Avoin AMK, lita
HTL23KIY
Tradenomi (AMK), liiketalous, monimuotototeutus
Opintojakso
HL00BU77

Oppimateriaalit

Suositeltava kirjallisuus:
Raitio, J. Eurooppaoikeus ja sisämarkkinat. TALENTUM OYJ.
Lisäksi Moodlen työtilassa mainittu aineisto.

Arviointiasteikko

0-5

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnaisen suoritustavan toteuttaminen arvosanaan oikeuttavasti vaatii erityisen perustellun syyn, joka arvioidaan tapauskohtaisesti. Näissä tapauksessa opiskelijan tulee hakea hyväksilukua eAhotin kautta.

Virtuaaliosuus

5

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Aikataulut määräytyvät oman opiskelutahtisi mukaan, sillä opintojakso on virtuaalitoteutus.
Opintojakson kuormittavuus tunteina:
virtuaaliopiskelu 135 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1

Tunnet EU-oikeuden peruskäsitteitä ja toimielimiä sekä niiden tehtäviä. Tunnet EU:n keskeisiä periaatteita ja ymmärrät mikä merkitys EU-lainsäädännöllä on suomalaiseen oikeusjärjestelmään.
Tyydyttävä 2

Osaat määritellä kurssiin kuuluvia oikeudellisia peruskäsitteitä. Tunnistat EU-oikeuden peruskäsitteet ja tunnet EU:n toiminnan ja toimintaorganisaation pääpiirteet. Tunnistat sisämarkkinaoikeuden keskeisen sisällön ja tunnet EU-oikeuden tiedonhakulähteet ja osaat tehdä yksinkertaisia hakuja niistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Tunnet hyvin EU-oikeuden peruskäsitteet ja osaat käyttää niitä. Omaat hyvän käsityksen sisämarkkinaoikeuden sisällöstä. Tunnet hyvin EU-oikeuden tiedonhakulähteet ja osaat käyttää niitä. Osaat käyttää oikeudellisia termejä, tunnistat tilanteet joihin liittyy oikeudellisen tiedon tarvetta ja osaat etsiä tarvittavaa tietoa.
Kiitettävä 4
Tunnet ja hallitset kiitettävästi EU-oikeuden peruskäsitteet ja määritelmät osaat käyttää niitä käytännön tilanteissa. Tunnet EU-oikeutta säätelevän lainsäädännön ja EU-oikeuden yleiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä käytännön tehtävissä. Osaat etsiä aiheeseen soveltuvaa tietoa ja käyttää sitä käytännön tilanteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5

Tunnet erittäin hyvin kurssiin kuuluvat oikeudelliset peruskäsitteet ja EU-oikeuden sisällön. Hallitset kurssilla opittujen oikeudellisten termien sisällön ja osaat käyttää niitä sujuvasti. Omaat kattavan käsityksen sisämarkkinaoikeudesta ja sen merkityksestä yritystoiminnalle. Tunnet hyvin EU-oikeuden tiedonhakulähteet ja kykenet soveltamaan niitä oikeudellisten ongelmien ratkaisuun. Osoitat analyyttistä kykyä pohtia ongelmaa ja löytää siihen oikeudellisesti perusteltu ratkaisu.

Sisällön jaksotus

Oman aikataulun mukaisesti. Opintojakso Moodlessa avautuu 21.05.2024 ja sulkeutuu 31.07.2024.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson arvosana määräytyy opintojakson yhden (1) oppimistehtävän perusteella, joka arvioidaan asteikolla Hylätty / 1-5. Mikäli kyseinen tehtävä tulee hylätyksi, opiskelijalla on mahdollisuus kahteen (2) uusintaan, jotka pidetään Exam-studiossa. Uusintatenttien ajankohta sovitaan erikseen vastuuopettajan kanssa.

Opetuskieli

fi

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan virtuaali toteutuksena. Opiskelu toteutuu kaikilta osin Moodlen verkkoympäristössä, annettujen toimeksiantojen mukaan edeten itsenäisenä työskentelynä oman aikataulun mukaisesti. Opintojakso sisältää oppimistehtäviä, jotka kaikki ovat pakollisia.

Opintopistemäärä

5

Sisältö

Euroopan unionin:
Synty
Toimielimet
Oikeusjärjestelmä
Sisämarkkinat
Oikeussuojakeinot

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Eurooppaoikeudella tarkoitetaan Euroopan unioinin (EU) lainsäädäntöä ja oikeuskäytäntöä, jota kansalliset viranomaiset ja tuomioistuimet ovat velvoitettuja soveltamaan yksittäistapauksissa Suomessa ja muissa unioinin jäsenvaltioissa. EU-oikeus on samalla myös eurooppatietoutta EU:sta. EU-oikeus on otettava huomioon sekä yksityisellä että julkisella sektorilla valmistelussa, päätöksenteossa sekä täytäntöönpanossa.


Opintojakson osaamiset
Kestävä kehitys
Eettisyys

Opintojakson osaamistavoite
Opiskelijalla on riittävä tuntemus Euroopan unionista ja sen oikeusjärjestelmästä, mm. sisämarkkinaoikeudesta ja EU-kansalaisille kuuluvista vapauksista EU:n alueella. Opiskelija tietää integraatiokehityksen taustat, Euroopan unionin oikeusjärjestelmän luonteen, oikeuslähteet ja niiden merkityksen kansallisessa lainkäytössä, unionin toimielimet ja niiden tehtävät ja päätöksentekojärjestelmän sekä oikeussuojakeinot.

Go back to top of page