Siirry suoraan sisältöön

Energia- ja ympäristömittausten analyysitLaajuus (5 op)

Tunnus: LMSV2400

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Hannariina Honkanen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus:
Opiskeltuasi tämän opintojakson osaat analysoida maatalouden tuotantoprosesseista tehtyjä mittauksia. Osaat myös hyödyntää uusien teknologisten ratkaisujen ja paikkatietosovellusten tuottamien energia- ja ympäristömittauksien dataa biomassan kasvatukseen ja hyödyntämiseen liittyvässä kehittämis- ja liiketoiminnassa.

Opintojakson osaamiset:
Ympäristöosaaminen
Teknologian osaaminen
Energiaosaaminen
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen

Opintojakson osaamistavoite:
Opiskeltuasi tämän opintojakson tiedät, miten analysoidaan biomassan kasvuun ja jalostukseen, veden ja maaperän ominaisuuksien muutoksiin sekä energiantuotantoon ja kulutukseen liittyvää mittausdataa. Tunnet analyysien tekemiseen liittyviä työkaluja sekä tulosten havainnollistamistapoja ja –keinoja.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1:
Tiedät joitakin biotalouden mittausten analyysityökaluja ja osaat hyödyntää niitä yksinkertaisissa sovelluksissa. Pystyt havainnollistamaan analyysituloksia.

Tyydyttävä 2:
Tunnet joitakin biotalouden mittausten analyysityökaluja ja osaat hyödyntää niitä useissa sovelluskohteissa. Pystyt havainnollistamaan analyysituloksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3:
Tunnet joitakin biotalouden mittausten analyysityökaluja ja osaat hyödyntää niitä useissa sovelluskohteissa. Pystyt havainnollistamaan analyysituloksia ja tuottamaan uutta tietoa hyödynnettäväksi biotalouden yritysten kehittämis- ja liiketoiminnassa.

Kiitettävä 4:
Osaat käyttää sujuvasti useita biotalouden mittausten analyysityökaluja ja osaat hyödyntää niitä sopivissa sovelluskohteissa. Pystyt havainnollistamaan analyysituloksia, tekemään luotettavia johtopäätöksiä ja tuottamaan uutta tietoa hyödynnettäväksi biotalouden yritysten kehittämis- ja liiketoiminnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5:
Hallitset useita biotalouden mittausten analyysityökaluja ja osaat hyödyntää niitä perustellen sopivissa sovelluskohteissa. Pystyt havainnollistamaan analyysituloksia, tarkastelemaan niitä kriittisesti, tekemään luotettavia johtopäätöksiä ja tuottamaan uutta tietoa hyödynnettäväksi biotalouden yritysten kehittämis- ja liiketoiminnassa.