Palveluliiketoiminta (AMK): Päivätoteutus
Opetussuunitelman tunnus: MPT2020SS
- Tutkintonimike
 - Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala
 
- Laajuus
 - 210 op
 
- Kesto
 - 3.5 vuotta (210 op)
 
- Aloituslukukausi
 - Syksy 2020
 
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 | Syksy 2020 | Kevät 2021 | Syksy 2021 | Kevät 2022 | Syksy 2022 | Kevät 2023 | Syksy 2023 | 1. / 2020 | 2. / 2021 | 3. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2022 | 3. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2023 | 3. / 2023 | 1. / 2023 | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ZZB02Z-1015 | 
                                             
                           KIELET JA VIESTINTÄ
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                11 | |||||||||||||||||||||
| ZZPC0420 | Työelämän viestintä | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| ZZPC0220 | Työelämän englanti | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||
| ZZPC0320 | Työelämän ruotsi | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||
| ZZH02Z-1015 | 
                                             
                           OPISKELIJA- JA TYÖHYVINVOINTI
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)  | 
                10 | |||||||||||||||||||||
| ZZPP0520 | Osaajana kehittyminen | 5 | 3 | 1 | 1 | 1.5 | 1.5 | 1 | 1 | 1.5 | 1.5 | 1 | 1 | ||||||||||
| MMPR6130 | Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| SZZZ1910 | Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot | 2 | |||||||||||||||||||||
| SZZ30500 | Life balance - tasapainoa elämään | 5 | |||||||||||||||||||||
| BI00BB51 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen | 2 | |||||||||||||||||||||
| BI00BB52 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat | 2 | |||||||||||||||||||||
| BI00BB50 | Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus | 1 | |||||||||||||||||||||
| ZZAJ0200 | Opiskelijatutorointi | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZAJ0400 | Mentorointi | 3 | |||||||||||||||||||||
| ZZEJ0100 | Löydä oma liikuntamuotosi | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZAJ0100 | Opiskelija aktiivina JAMKissa | 5 - 15 | |||||||||||||||||||||
| MZMO1Z-1001 | 
                                             
                           VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                45 | |||||||||||||||||||||
| HL00BD11 | Talousmatematiikka | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| MMAB0130 | Restonomin taloushallinto | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MP00BA24 | Palveluliiketoiminnan perusteet | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| ZZPP0420 | ICT-valmiudet | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| HL00BD05 | Palveluiden johtaminen | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||
| HMAB1000 | Services marketing | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMZZ2000 | Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZMI3000 | Responsible Business Concepts | 10 | 10 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||
| MMPG1Z-1035 | 
                                             
                           KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)  | 
                30 | |||||||||||||||||||||
| MMPG1150 | Introduction to Sustainable Gastronomy | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1120 | Food and Environment | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPR6170 | Kestävä ravitsemus | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1300 | Food and Consumer | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPD3000 | Sustainability in Beverages | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMZZ2100 | Ammatillinen kehittyminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1400 | Food Tourism | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPD3300 | Syventävä viinikurssi | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG2Z-1001 | 
                                             
                           RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUIDEN JOHTAMINEN
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 34)  | 
                34 | |||||||||||||||||||||
| MZMA0112 | Restonomin toimintaympäristö | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZMA0113 | Restonomin lakitietous | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| HL00BD06 | Johtaminen | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||
| MMPG2100 | Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| MZMB0500 | Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen | 10 | 10 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||
| MP00BC05 | Monikulttuurisuus matkailu- ja ravitsemisalalla | 5 | |||||||||||||||||||||
| MMPG3000 | Oman ammattialan kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPD1200 | Ruokapalvelujen perusteet | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| MMPW1Z-1005 | 
                                             
                           HARJOITTELU
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                30 | |||||||||||||||||||||
| MZMHW100 | Harjoittelu | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||
| MZMHW200 | Suuntaava harjoittelu | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||
| ZZF02Z-1015 | 
                                             
                           FUTURE FACTORY
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)  | 
                15 | |||||||||||||||||||||
| ZZPP0740 | JAMK InnoFlash | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||
| ZZPP0750 | Yrittäjyys | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| ZZPP0920 | Future Factory -projekti | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| ZZVZ0400 | Esihautomo | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZVZ0450 | Hautomo | 8 | |||||||||||||||||||||
| ZZVZ0250 | Demola Project | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZYVZ0400 | Vuosi Yrittäjänä | 10 | |||||||||||||||||||||
| ZZWZ0150 | DreamUp-projektikurssi | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZYVZ0200 | Unelmat+Inspiraatio! | 3 | |||||||||||||||||||||
| ZZVV0420 | Luo oma kesäduunisi | 1 - 2 | |||||||||||||||||||||
| ZZK02Z-1011 | 
                                             
                           TUTKIMUKSELLINEN KEHITTÄMISTOIMINTA
                         
                                                    
                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                20 | |||||||||||||||||||||
| ZZPP0620 | Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| ZZOA0120 | Opinnäytetyö, AMK | 15 | 15 | 5 | 10 | 5 | 10 | ||||||||||||||||
| ZZOA0220 | Kypsyysnäyte, AMK | 0 | |||||||||||||||||||||
| MPT2020SS-1002 | 
                                             
                           VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
                         
                                                                    (Valitaan opintopisteitä: 15)  | 
                15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||
| MPT2020SS-1003 | 
                                             
                           CAMPUSONLINE-OPINNOT
                         
                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)  | 
                0 | |||||||||||||||||||||
| Yhteensä | 210 | 90 | 64 | 66 | 0 | 39.5 | 50.5 | 40 | 24 | 31 | 35 | 0 | 39.5 | 45.5 | 5 | 40 | 24 | 0 | 31 | 20 | 15 | 0 | 
Opintojen tyyppi (AMK)
AMK: JAMKin yhteiset työelämäosaamiset 2020-2022
| 
                                Eettinen osaaminen
                                                                      Opiskelija  | 
                        
| Osaajana kehittyminen | 
| Responsible Business Concepts | 
| Introduction to Sustainable Gastronomy | 
| Sustainability in Beverages | 
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 
| Opinnäytetyö, AMK | 
| Kypsyysnäyte, AMK | 
| 
                                Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
                                                                      Opiskelija  | 
                        
| Työelämän viestintä | 
| Työelämän englanti | 
| Työelämän ruotsi | 
| Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen | 
| Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat | 
| Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus | 
| Opiskelijatutorointi | 
| Mentorointi | 
| Opiskelija aktiivina JAMKissa | 
| Monikulttuurisuus matkailu- ja ravitsemisalalla | 
| Demola Project | 
| 
                                Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
                                                                      Opiskelija  | 
                        
| Osaajana kehittyminen | 
| Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta | 
| Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot | 
| Life balance - tasapainoa elämään | 
| Opiskelijatutorointi | 
| Mentorointi | 
| Löydä oma liikuntamuotosi | 
| Opiskelija aktiivina JAMKissa | 
| Talousmatematiikka | 
| ICT-valmiudet | 
| Food and Consumer | 
| Ammatillinen kehittyminen | 
| Harjoittelu | 
| Suuntaava harjoittelu | 
| Demola Project | 
| Unelmat+Inspiraatio! | 
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 
| Opinnäytetyö, AMK | 
| Kypsyysnäyte, AMK | 
| 
                                Yrittäjyys-, innovaatio- ja työyhteisöosaaminen
                                                                      Opiskelija  | 
                        
| Palveluliiketoiminnan perusteet | 
| Palveluiden johtaminen | 
| Services marketing | 
| Responsible Business Concepts | 
| Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen | 
| Harjoittelu | 
| Suuntaava harjoittelu | 
| JAMK InnoFlash | 
| Yrittäjyys | 
| Future Factory -projekti | 
| Esihautomo | 
| Hautomo | 
| Demola Project | 
| Vuosi Yrittäjänä | 
| DreamUp-projektikurssi | 
| Unelmat+Inspiraatio! | 
| Luo oma kesäduunisi | 
| Luokittelemattomat | 
| Restonomin taloushallinto | 
| Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa | 
| Food and Environment | 
| Kestävä ravitsemus | 
| Food Tourism | 
| Syventävä viinikurssi | 
| Restonomin toimintaympäristö | 
| Restonomin lakitietous | 
| Johtaminen | 
| Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut | 
| Oman ammattialan kehittäminen | 
| Ruokapalvelujen perusteet | 
AMK: Palveluliiketoiminta 2020-2023
Opintojen pakollisuus (AMK)
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 
|---|---|---|
| ZZB02Z-1015 | 
                                                             
                                    KIELET JA VIESTINTÄ
                                 
                                                                    
                                                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                        11 | 
| ZZPC0420 | Työelämän viestintä | 3 | 
| ZZPC0220 | Työelämän englanti | 4 | 
| ZZPC0320 | Työelämän ruotsi | 4 | 
| ZZH02Z-1015 | 
                                                             
                                    OPISKELIJA- JA TYÖHYVINVOINTI
                                 
                                                                    
                                                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10 )  | 
                        10 | 
| ZZPP0520 | Osaajana kehittyminen | 5 | 
| MMPR6130 | Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta | 5 | 
| SZZZ1910 | Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot | 2 | 
| SZZ30500 | Life balance - tasapainoa elämään | 5 | 
| BI00BB51 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen | 2 | 
| BI00BB52 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat | 2 | 
| BI00BB50 | Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus | 1 | 
| ZZAJ0200 | Opiskelijatutorointi | 5 | 
| ZZAJ0400 | Mentorointi | 3 | 
| ZZEJ0100 | Löydä oma liikuntamuotosi | 5 | 
| ZZAJ0100 | Opiskelija aktiivina JAMKissa | 5 - 15 | 
| MZMO1Z-1001 | 
                                                             
                                    VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN
                                 
                                                                    
                                                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                        45 | 
| HL00BD11 | Talousmatematiikka | 3 | 
| MMAB0130 | Restonomin taloushallinto | 5 | 
| MP00BA24 | Palveluliiketoiminnan perusteet | 10 | 
| ZZPP0420 | ICT-valmiudet | 3 | 
| HL00BD05 | Palveluiden johtaminen | 4 | 
| HMAB1000 | Services marketing | 5 | 
| MMZZ2000 | Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa | 5 | 
| MZMI3000 | Responsible Business Concepts | 10 | 
| MMPG1Z-1035 | 
                                                             
                                    KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN
                                 
                                                                    
                                                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )  | 
                        30 | 
| MMPG1150 | Introduction to Sustainable Gastronomy | 5 | 
| MMPG1120 | Food and Environment | 5 | 
| MMPR6170 | Kestävä ravitsemus | 5 | 
| MMPG1300 | Food and Consumer | 5 | 
| MMPD3000 | Sustainability in Beverages | 5 | 
| MMZZ2100 | Ammatillinen kehittyminen | 5 | 
| MMPG1400 | Food Tourism | 5 | 
| MMPD3300 | Syventävä viinikurssi | 5 | 
| MMPG2Z-1001 | 
                                                             
                                    RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUIDEN JOHTAMINEN
                                 
                                                                    
                                                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 34 )  | 
                        34 | 
| MZMA0112 | Restonomin toimintaympäristö | 5 | 
| MZMA0113 | Restonomin lakitietous | 5 | 
| HL00BD06 | Johtaminen | 4 | 
| MMPG2100 | Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut | 10 | 
| MZMB0500 | Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen | 10 | 
| MP00BC05 | Monikulttuurisuus matkailu- ja ravitsemisalalla | 5 | 
| MMPG3000 | Oman ammattialan kehittäminen | 5 | 
| MMPD1200 | Ruokapalvelujen perusteet | 10 | 
| MMPW1Z-1005 | 
                                                             
                                    HARJOITTELU
                                 
                                                                    
                                                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                        30 | 
| MZMHW100 | Harjoittelu | 15 | 
| MZMHW200 | Suuntaava harjoittelu | 15 | 
| ZZF02Z-1015 | 
                                                             
                                    FUTURE FACTORY
                                 
                                                                    
                                                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15 )  | 
                        15 | 
| ZZPP0740 | JAMK InnoFlash | 2 | 
| ZZPP0750 | Yrittäjyys | 3 | 
| ZZPP0920 | Future Factory -projekti | 10 | 
| ZZVZ0400 | Esihautomo | 5 | 
| ZZVZ0450 | Hautomo | 8 | 
| ZZVZ0250 | Demola Project | 5 | 
| ZYVZ0400 | Vuosi Yrittäjänä | 10 | 
| ZZWZ0150 | DreamUp-projektikurssi | 5 | 
| ZYVZ0200 | Unelmat+Inspiraatio! | 3 | 
| ZZVV0420 | Luo oma kesäduunisi | 1 - 2 | 
| ZZK02Z-1011 | 
                                                             
                                    TUTKIMUKSELLINEN KEHITTÄMISTOIMINTA
                                 
                                                                    
                                                                                                    (Valitaan kaikki )  | 
                        20 | 
| ZZPP0620 | Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 5 | 
| ZZOA0120 | Opinnäytetyö, AMK | 15 | 
| ZZOA0220 | Kypsyysnäyte, AMK | 0 | 
| MPT2020SS-1002 | 
                                                             
                                    VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
                                 
                                                                                                    (Valitaan opintopisteitä: 15 )  | 
                        15 | 
| MPT2020SS-1003 | 
                                                             
                                    CAMPUSONLINE-OPINNOT
                                 
                                                                                                    (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )  | 
                        0 | 
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.