Siirry suoraan sisältöön

Liiketalouden tutkimus- ja kehittämismenetelmätLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: YZZT0500

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja rajata työelämän ongelma- ja kehittämiskohteita sekä osaa valita kehittämiskohteen osalta sopivan tutkimusmenetelmän.
Opiskelija pystyy tuottamaan raportin, joka vastaa tieteellisen raportoinnin vaatimuksia ottaen huomioon dokumentoinnin ja tutkimusmenetelmän mukaisen luotettavuustarkastelun.
Opiskelija osaa hyödyntää tilastollisia menetelmiä tiedonkeruu- ja analyysivaiheessa. Opiskelija kykenee arvioimaan tieteellisiä raportteja ja osaa käyttää tutkimus-ja kehittämistyöhön liittyviä sähköisiä tiedonkeruu- ja analyysimenetelmiä.

Sisältö

Eri tutkimusotteet/lähestymistavat. Ongelman formulointi tutkimuskysymyksiksi. Oikean tutkimusotteen, tutkimusmenetelmän, tiedonkeruun ja analyysimenetelmän valinta. Työn tieteellinen raportointi, dokumentointi ja tutkimusotteen mukainen reliabiliteetin ja validiteetin tarkastelu.
Tutkimusotteet: kvalitatiivinen, kvantitatiivinen.Tutkimusotteiden valinta tutkimus- ja kehittämistyön kannalta, tutkimusotteen mukainen tiedonkeruu ja oikea analyysimenetelmä. Tutkimuksen luotettavuuden arviointi (reliabiliteetti ja validiteetti). Tutkimusraportin laadinta ottaen huomioon kansainväliset tieteellisen raportoinnin kriteerit ja ammattikorkeakoulun omat raportointiohjeet.

Esitietovaatimukset

AMK-tutkinnon tutkimus- ja kehittämisosaaminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (Välttävä): Opiskelija tuntee eri tutkimusotteet/lähestymistavat ja niiden edellyttämät tutkimusmenetelmät. Opiskelija pystyy tunnistamaan työelämän ongelma- ja kehittämiskohteita sekä osaa valita kehittämiskohteen mukaisen tutkimusmenetelmän. Opiskelija pystyy tuottamaan raportin, joka vastaa ammattikorkeakoulun raportoinnin vaatimuksia.
2 (Tyydyttävä):
Opiskelija tuntee eri tutkimusotteet/lähestymistavat ja pystyy valitsemaan oikean tutkimusotteen, tutkimusmenetelmän, tiedonkeruunmenetelmän ja analyysimenetelmän. Opiskelija pystyy tunnistamaan työelämän ongelma- ja kehittämiskohteita sekä osaa valita kehittämiskohteen mukaisen tutkimusmenetelmän. Hän pystyy muokkaamaan ongelman tutkimuskysymyksiksi sekä tuottamaan raportin, joka vastaa ammattikorkeakoulun raportoinnin vaatimuksia.
3 (Hyvä): Opiskelija tuntee eri tutkimusotteet/lähestymistavat ja pystyy valitsemaan oikean tutkimusotteen, tutkimusmenetelmän, tiedonkeruunmenetelmän ja analyysimenetelmän. Opiskelija osaa hyödyntää tilastollisia menetelmiä tiedonkeruu- ja analyysivaiheessa. Opiskelija pystyy tuottamaan raportin, joka vastaa tieteellisen raportoinnin vaatimuksia. Opiskelija osaa tutkimuksen luotettavuuden arvioinnin (reliabiliteetti ja validiteetti).
4 (Erittäin hyvä): Opiskelija osaa hyödyntää tilastollisia menetelmiä tiedonkeruu- ja analyysivaiheessa. Opiskelija kykenee arvioimaan tieteellisiä raportteja ja osaa käyttää tutkimus- ja kehittämistyöhön liittyviä sähköisiä tiedonkeruu- ja analyysimenetelmiä. Hän kykenee laatimaan tutkimusraportin ottaen huomioon kansainväliset tieteellisen raportoinnin kriteerit.
5 (Erinomainen): Opiskelija kykenee vaativaan tutkimus- ja kehittämistyöhön sekä laatimaan erinomaisen tutkimusraportin ottaen huomioon kansainväliset tieteellisen raportoinnin kriteerit.

Siirry alkuun