Perusrehujen viljelymenetelmät (9op)
Opintojakson tunnus: LMK02110
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 9 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelijalla on kokonaiskuva perusrehujen (rehuvilja ja nurmet) tuotannosta pellolta ruokintapöydälle. Hän
 -	tietää maalajien viljeltävyyden piirteet
 -	osaa laatia kalkitussuunnitelman 
 -	osaa laatia lannoitussuunnitelman perusrehuille
 -	osaa laatia kasvinsuojelusuunnitelman perusrehuille
 -	tuntee peltojen kuivatuksen ja kastelun merkityksen ja järjestämisen tavat
 -	osaa työturvallisuuden perusasiat ja osaa ehkäistä työtapaturmat
 -	osaa suunnitella perusrehujen tuotannon koneketjut käyttäen apunaan kokonaisvaltaisesti eri tieteenalojen tietoja 
 -	tunnistaa tyypillisimmät rehut
 -	osaa arvioida rehujen laatua 
 -	hallitsee ruokinnan järjestämisen periaatteet
                    
Sisältö
* rehuviljat * rehunurmet * maalajit  * peltojen kastelu * peltojen kuivatus * kalkitus * lannoitus * kasvinsuojelu maantiivistyminen * rehunsäilöntä * peltoviljelytyöt * rehut ja niiden  ravintoaineet * rehujen laatu * ruokintalaitteet * ruokinnan järjestäminen
                    
Esitietovaatimukset
-
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Perusosaaja
 Tunnistaa rehut ja tietää kuinka perusrehuja jaetaan eläimille. Tuntee perusrehujen (kauran, ohran sekä karkearehujen) tuotannon sekä siihen liittyvät työt, niiden ajoituksen ja teknologiset käsitteet pääpiirteittäin. Osaa hankkia lisätietoa perusrehujen tuotannosta itsenäisesti. Tuntee rehuntuotantoon ja rehujen käyttöön liittyvät työturvallisuusriskit ja osaa ehkäistä työtapaturmia.   
 
 Kehittyvä osaaja
 Näkee kuinka kasvin kasvuun liittyvät, biologiset, ympäristölliset, teknologiset ja ruokinnalliset asiat liittyvät toisiinsa. Osaa hyödyntää teoriaperustaa käytännön rehuntuotannon ja rehujen käytön osakokonaisuuksien suunnittelussa. Osaa kuvata rehujen laatua.
 
 
 Edistynyt osaaja
 Osaa suunnitella toimivan tuotantoketjun pellolta ruokintaan asti. Ymmärtää kasvilajien, maan, sään tuomat, eläinten ja tekniikan asettamat rajoitukset ja mahdollisuudet. Osaa tapauskohtaisesti hyödyntää tietoaan perusrehujen tuotannossa. Osaa huomioida rehuntuotannon toimien vaikutukset rehun laatuun.
                    
