Tuotantoeläinten ruokinta (5op)
Opintojakson tunnus: LVAE0200
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Mirja Riipinen
Osaamistavoitteet
Opiskelija tietää ruokinnan merkityksen eläinten tuotantoon ja hyvinvointiin. Opiskelija tietää ruokintavaihtoehtojen merkityksen tuotannon kannattavuuteen. Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida ruokinnan vaikutuksia tilaolosuhteissa. Opiskelija tietää ruokinnan ympäristövaikutukset ja kiertotalouden merkityksen.
                    
Sisältö
Ruokinnan suunnittelu tuotantoeläimille
 Ruokinnan tuotantovaikutukset
 Ruokinnan taloudelliset vaikutukset
 Ruokinnan ympäristövaikutukset
 Erilaisten kotieläintilojen vaatimukset ruokinnalle
                    
Esitietovaatimukset
LMSE0100 Kotieläintilan käytäntö
 LMSE0200 Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
0 (hylätty) Oppimistavoitteet eivät täyty
 1 (välttävä) Opiskelija tietää ruokinnan suunnittelun perusteet 
 2 (tyydyttävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää erilaisten rehujen soveltuvuuden eri tuotantoeläinten ruokintaan
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3 (hyvä) Opiskelija osaa laatia tilakohtaisen ruokintasuunnitelman  
4 (kiitettävä) Edellisten lisäksi opiskelija osaa hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä tutkimustuloksia ruokinnan suunnittelussa
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 (erinomainen) Edellisten lisäksi opiskelija osaa tilaolosuhteissa arvioida ruokinnan vaikutuksia eläinten tuotantoon, hyvinvointiin ja kannattavuuteen.
                    
