Siirry suoraan sisältöön

Väkevien alkoholijuomien johdantokurssi (3op)

Opintojakson tunnus: MMPR6200

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää erilaisten väkevien alkoholijuomien raaka-aineet ja valmistustavat ja osaa arvioida niitä aistinvaraisesti. Opiskelija ymmärtää väkevien alkoholijuomien nauttimis- ja tarjoilutavat ja osaa valmistaa niistä erilaisia juomasekoituksia. Opiskelija on harjaantunut väkevien alkoholijuomien aistinvaraiseen arviointiin.

Sisältö

Väkevien alkoholijuomien markkinat. Tislaamismenetelmät. Brandyt, viskit, rommit, ginit, tequilat, vodkat ja liköörit ja niistä valmistetut tavanomaisimmat juomasekoitukset. Aistinvaraiset harjoitukset.

Esitietovaatimukset

Opiskelija tietää eri maiden erilaisten viinien ja muiden alkoholijuomien valmistukseen liittyvät perusasiat.
(MMPR1130 Viini- ja alkoholijuomien peruskurssi)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Kirjallinen tentti. Osallistumisaktiivisuus.

Siirry alkuun