Kasvisruokavaliot (3op)
Opintojakson tunnus: MMPR6310
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tietää vaihtoehtoravitsemuksen eri toteutustavat ja ravitsemukselliset reunaehdot. Hän tietää vaihtoehtoisten ruokavalioiden määritteet teoriassa ja käytännössä sekä osaa soveltaa
niitä koti-, ravintola- ja suurtalouskeittiöissä.
Sisältö
Ravitsemussuositukset, eri kasvisruokavaliot ja niiden toteutus, uudet ruoka-aineet, ruokalajit, ravintoainelaskelmat ja niiden arviointi ravitsemussuosituksiin.
Esitietovaatimukset
Opiskelija ymmärtää eri palveluyrityksen liikeideat ja osaa työskennellä niiden mukaisesti. Opiskelija osaa perustiedot ruoka- ja ravintolapalvelujen kokonaisuudesta. Hän tuntee eri liikeideoiden tarjoilujärjestelmät ja niihin liittyvät käsitteet sekä osaa työskennellä erilaisten palveluprosessien mukaisesti. Opiskelija osaa soveltaa tietojaan operatiivisessa toiminnassa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen ja harjoituksiin, tehtävistön hyväksytty suorittaminen,