Siirry suoraan sisältöön

3D-tulostuksen mahdollisuudet yritystoiminnassaLaajuus (5 op)

Tunnus: TKKVS0200Y

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Antti Henell

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee mallintamisen. Pystyy mallintamaan Solid-malleja sekä ymmärtää 3D-tulostuksen mahdollisuudet valmistusmenetelmänä.

EA-EE: EUR-ACE Tekninen suunnittelu / TKNSU: Suunnitteluosaaminen:
Opiskelija ymmärtää 3D-tulostuksen eli lisäävän valmistuksen (Engl Addtive Manufacturing. AM) periaatteet ja mahdollisuudet valmistusmenetelmänä. Opiskelija pystyy valitsemaan ja perustelemaan tuotteet, joiden valmistaminen on kannattavaa AM menetelmillä, sekä tekemään tarvittavat AM valmistuksen vaatimat muutokset jo olemassa oleviin kappaleisiin. Ymmärtää piensarja ja asiakasräätälöityjen tuotteiden mahdollisuudet sekä niiden vaikutukset toiminnanohjaukseen ja tuotetietohallintaan. Opiskelija osaa hahmottaa 3D-tulostuksen vaikutuksia yrityksen toimintaan, sen kehittämiseen ja sen edellyttämään osaamiseen.

Opiskelija pystyy mallintamaan ja tulostamaan haluamiaan kappaleita. Mallinnustehtävät perustuvat DFAM-menetelmään eli niissä painotetaan 3D-tulostamisen mahdollisuuksia.

YHTVI: Viestintäosaaminen: Opiskelija pystyy havainnollistamaan mallintamansa tuotteen tekemällä 3D-tulosteen.

Sisältö

3D-mallinnustavat. Mallin rakenne ja rakennepuun käyttö apuvälineenä. Tulostusraportti eri tulostusmahdollisuuksista tietoperustaa hyödyntäen.
Tutkielma laitekokonaisuuden tai yrityksen tuoteportfolion valmistuksen muuttamisesta AM-menetelmillä toteutettavaksi, mukaan lukien varaosatoimitukset ja tuotantologistiikan muutokset.

Esitietovaatimukset

Ei edellytetä

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Mallinnustehtävät palautettu ja hyväksytty 1 op.
Hyväksytty tulostusraportti ja onnistunut tuloste 1,5 op.
Tutkielma 2,5 op