Siirry suoraan sisältöön

Laboratoriopalvelu-projektiLaajuus (1 - 5 op)

Tunnus: TKPP0150

Laajuus

1 - 5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Matti Siistonen

Osaamistavoitteet

Teollisuustekniikan laboratorioympäristö on oppimisympäristö joka parantaa opiskelijoiden valmiuksia kehitys-, suunnittelu-, testaus- ja valmistusprojektien suorittamiseen. Laboratoriopalvelu-projektissa pääset hyödyntämään laboratioriympäristöä omien tai yritysten ideoiden kehittämiseen.

Opintojakson käytyäsi tunnistat organisaatiossa olevan kehittämistarpeen ja kykenet valitsemaan ongelmanratkaisuun soveltuvan toimintatavan ja laatimaan sille aikataulutuksen. Osaat laatia ammattialaasi liittyvän projektisuunnitelman sekä toteutttaa projektin ottaen huomioon oman roolisi projektiryhmässä ja projektin vaiheet. Osaat hyödyntää muilla opintojaksoilla hankittuja tietoja ja taitoja projektin toteutuksessa sekä hankkimaan tarvittaessa lisätietoja eri lähteistä. Pystyt perustelemaan projektitoiminnassa tehtyjä ratkaisuja, reflektoimaan omaa ja toisten toimintaa sekä raportoimaan projektin kulusta ja saavutetuista tuloksista sekä suullisesti että kirjallisesti.

Tutkimukset ja tiedonhaku:
Osaat analysoida ja ratkaista teknisiä ongelmia.

Tekniikan soveltaminen käytäntöön:
Osaat kehittää erilaisia tuotteita, prosesseja ja järjestelmiä.

Sisältö

Erilaisten laboratorioympäristöjen hyödyntäminen kehittämiseen, suunnitteluun, testaamiseen, mittaamiseen, simulointiin, protoiluun tai valmistamiseen liittyen, projektin sisällöstä riippuen. Projektin suunnittelu, toteutus, seuranta, johtaminen ja raportointi, kirjallisesti ja suullisesti. Projektinhallinnan työkalujen soveltaminen. Tiimit arvioivat projektien onnistumista yhdessä asiakkaiden ja opettajien kanssa.

Esitietovaatimukset

Projektinhallinnan ja siihen liittyvien prosessien ymmärtäminen, oman alan perusopinnot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Projektista laaditaan aina itse- ja vertaisarviointi, joissa projektissa suoriutuminen arvioidaan suhteessa oppimistavoitteisiin. Toimeksiantaja arvioi sisältötavoitteen saavuttamista ja lopputuloksen käytettävyyttä ja yhteistyön sujuvuutta omasta näkökulmastaan.