Siirry suoraan sisältöön

Ohjelmoinnin perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: TTTC0200

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Esa Salmikangas

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa ohjelmointiin liittyvät yleiset periaatteet kuten muuttujien määrittelyt, erilaiset ohjaus- ja valintarakenteet sekä aliohjelmien käytön. Hän pystyy analysoimaan yksinkertaisia ongelmia ja esittämään ratkaisun ohjelmointikieltä käyttäen. Samalla opiskelija oppii hyödyntämään ohjelmointia tukevia välineitä kuten debuggeria ja help-tiedostoja.

Sisältö

Ohjelman suunnittelun vaiheet; editorin, kääntäjän, debuggerin, help-tiedostojen käyttö. Ohjelman perusrakenteet kuten muuttujat, peräkkäis-, valinta- ja toistorakenne, otsikkotiedostojen käyttö, taulukot, tietueet, osoittimet/viittaukset, muistinvaraus, aliohjelmat ja parametrin välitys niille sekä tiedostojen käsittely.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija hallitsee ohjelmointiin liittyvät keskeiset periaatteet ja välineet. Hän pystyy analysoimaan itsenäisesti vaativia ongelmia, suunnittelemaan luovia ratkaisuja sekä toteuttamaan ratkaisun ohjelmointikieltä käyttäen. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa osaamista kriittisesti.

Kiitettävä 4: Opiskelija osaa ohjelmointiin liittyvät keskeiset periaatteet ja pystyy hyödyntämään tehokkaasti ohjelmankehitysvälineitä. Hän pystyy analysoimaan itsenäisesti ongelmia, suunnittelemaan toteutuksen sekä esittämään ratkaisun ohjelmointikieltä käyttäen. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa osaamista.

Hyvä 3: Opiskelija osaa ohjelmointiin liittyvät keskeiset periaatteet ja välineet. Hän pystyy analysoimaan ongelmia, suunnittelemaan toteutuksen esimerkkien pohjalta ja esittämään ratkaisun ohjelmointikieltä käyttäen. Opiskelija kykenee arvioimaan omaa osaamistaan pääpirteittäin.

Tyydyttävä 2: Opiskelija tuntee ohjelmointiin liittyvät keskeiset perusrakenteet ja periaatteet. Hän pystyy analysoimaan yksinkertaisia ongelmia, suunnittelemaan toteutuksen valmiita malleja käyttäen ja esittämään alkeellisen ratkaisun ohjelmointikielellä. Opiskelija kykenee pintapuoliseen itsearviointiin.

Hyväksytty/välttävä 1: Opiskelija tunnistaa ohjelmointiin liittyvät perusrakenteet. Hän pystyy analysoimaan yksinkertaisia ongelmia, mutta ei pysty suunnittelemaan itsenäisesti ratkaisua. Ohjelman kirjoittaminen tuottaa vaikeuksia. Opiskelija ei kykene kriittiseen itsearviointiin.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta