Siirry suoraan sisältöön

Yhteiskunta, yrittäjyys ja verkostot toimintaterapiassa (3 op)

Toteutuksen tunnus: STTS1510-0K0O3

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Hyvinvointiyksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Toimintaterapeutti (AMK)
Opettajat
Nina Lager
Ryhmät
STT18S1
Toimintaterapeutti
STT18SM
Toimintaterapeutti
STT17SM
Toimintaterapeutti
STT17S1
Toimintaterapeutti
Opintojakso
STTS1510

Oppimateriaalit

Scaffa, M.E., Pizzi, M.A. & Holmes, W.M. 2014. Enterprenership and innovation in occupational therapy. Teoksessa Scaffa, R.E. & Reitz, S.e. Occupational Therapy in Community-Basec Practice Settings. 2. painos. F.A.Davis. Vehkaperä,U.,Pirilä, K. & Roivas, M. (toim.) 2013. Innostu ja innovoi. Käsikirja innovaatioprojektiopintoihin. Oiva-oppimateriaali 1. Metropolia ammattikorkeakoulun julkaisusarja.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Päivä- ja monimuoto-opiskelu: - kehittämistyön/ tuotteistamisprosessin suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin raportointi -aktiivinen osallistuminen työpajoissa, dialogitreeneissä/webinaareissa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

PÄIVÄOPISKELU: Työpajat ja/tai dialogitreenit 27h, kehittämistyön toteutus 54hMONIMUOTO-OPISKELU: Verkkotyöskentely 27 h, Kehittämistyön toteutus 54 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opintojakson arviointi suoritetaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Opintojakson suoritus on 0 (hylätty), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.
Hyväksytty: Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen toimintaterapiassa ja osoittaa osaamisensa esimerkiksi dialogitreeneissä tai reflektiopäiväkirjassa. Opiskelija valitsee toimintaterapian kehittämisen kannalta oleellisen kehittämiskohteen ja osaa perustella aihevalintansa. Opiskelija hankkii ja hyödyntää kehittämiskohteensa kannalta tarpeellista tietoa. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kehittämistyön suunnnitteluun, toteutukseen ja arviointiin tarvittavat tiedot ja käytännön taidot. Hän toimii aloitteellisesti ja pystyy ratkaisemaan tehtävään liittyviä ongelmia yhteistyökumppaneiden kanssa. Opiskelija osoittaa kykenevänsä viestimään kirjallisesti ja suullisesti kehittämistehtävänsä suunnitelmasta, toteuttamisesta ja arvioinnista.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakson arviointi suoritetaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Opintojakson suoritus on 0 (hylätty), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita. Hyväksytty: Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen toimintaterapiassa ja osoittaa osaamisensa esimerkiksi dialogitreeneissä tai reflektiopäiväkirjassa. Opiskelija valitsee toimintaterapian kehittämisen kannalta oleellisen kehittämiskohteen ja osaa perustella aihevalintansa. Opiskelija hankkii ja hyödyntää kehittämiskohteensa kannalta tarpeellista tietoa. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kehittämistyön suunnnitteluun, toteutukseen ja arviointiin tarvittavat tiedot ja käytännön taidot. Hän toimii aloitteellisesti ja pystyy ratkaisemaan tehtävään liittyviä ongelmia yhteistyökumppaneiden kanssa. Opiskelija osoittaa kykenevänsä viestimään kirjallisesti ja suullisesti kehittämistehtävänsä suunnitelmasta, toteuttamisesta ja arvioinnista.

Opetuskieli

fi

Opintopistemäärä

3

Esitietovaatimukset

Perustieto toimintaterapeutin työn sisällöstä.

Sisältö

-kehittämisprosessin ja/tai tuotteistamisen vaiheet ja niiden soveltaminen käytännössä
-yrittäjyys toimintaterapeuttina

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa toimintaterapiaan liittyviä kehittämisen tarpeita yhteiskunnan/ yrittäjyyden / verkostojen näkökulmasta. Opiskelija kykenee kehittämään toimintaa / palvelutuotteita (kuten teknologiaa hyödyntävät palvelutuotteet) huomioiden kustannustehokkuuden, resurssit, eettiset näkökulmat sekä ajankohtaisen tutkimustiedon. Hän ymmärtää palveluiden jatkuvan arvioinnin ja kehittämistarpeen merkityksen ja osaa toimia itsenäisesti, ennakoivasti ja innovatiivisesti. Opiskelija tuntee toimintaterapeutin roolin osana monialaista kehittämisprojektia.
Opiskelija tietää toimintaterapiayrittäjyyden olevan yksi työllistymisen mahdollisuus osana Suomen uudistuvia sotepalveluja sekä tunnistaa yrittäjältä vaadittavia tietoja ja ominaisuuksia.

Siirry alkuun