Kestävä ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6170-0K0M3
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Karoliina Väisänen
- Tarja Viitanen
- Ryhmät
-
MPT19SAPalveluliiketoiminta
- Opintojakso
- MMPR6170
Oppimateriaalit
Plates, pyramids, planet – Developments in national healthy and sustainable dietary guidelines: a state of play assessment http://www.fao.org/3/a-i5640e.pdf Unravelling The Food-Health Nexus http://www.ipes-food.org/images/Reports/Health_FullReport.pdf WHO Report of the Commission on Ending ChildhoodObesity https://tinyurl.com/yb9gdxd5
Arviointiasteikko
0-5
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Yksilötehtävä ruokakäyttäymisestä TenttiMedia-artikkeli Relflektio
Lisätiedot
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 h
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.
Opetuskieli
fi
Opintopistemäärä
5
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.