Lujuusoppi (5 op)
Toteutuksen tunnus: TERP0700-0K0G3
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Teknologiayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Energia- ja ympäristötekniikka (AMK)
Oppimateriaalit
Luentodiat Valtanen Esko, Tekniikan taulukkokirja, Genesis-Kirjat Oy, 2013.
Arviointiasteikko
0-5
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tentti 90%Laskuharjoitukset 10%
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot 26 h ,laskuharjoitukset 26 h,itsenäinen työskentely 83 h Yhteensä 135 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Välttävä (1): Opiskelija tuntee perusasiat ja -terminologian, mutta hänellä on selkeitä puutteita mekaanisten mallien luomisessa selkeissäkin rakenteissa. Hän pystyy ratkomaan välttävästi selkeitä perusratkaisuja.
Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee perusasiat ja -terminologian, mutta hänellä on puutteita mekaanisten mallien luomisessa selkeissäkin rakenteissa. Hän pystyy ratkomaan tyydyttävästi selkeitä perusratkaisuja.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa luoda yksinkertaisista rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.
Kiitettävä (4):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa luoda selkeistä rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa soveltaa niitä luodakseen rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.ja osaa soveltaa niitä haastavampiin rakenteisiin.
Opetuskieli
fi
Opintopistemäärä
5
Esitietovaatimukset
Potenssien ja juurien käsittely, lausekkeiden sieventäminen, suora- ja vinokulmaisen kolmion trigonometrian soveltaminen, vektoreilla laskeminen, ensimmäisen ja toisen asteen polynomiyhtälöiden sekä juuriyhtälöiden sekä yhtälöparien ja yhtälöryhmien ratkaiseminen.
Funktion käsite differentiaali- ja integraalilaskennan perusteet.
SI-yksikköjärjestelmä, yksiköiden muuntaminen, suurelaskenta, tasainen liike, tasaisesti muuttuva liike, kohtisuora heittoliike, vino heittoliike, Newtonin lait, kitka sekä statiikan alkeet.
Sisältö
Partikkelin ja jäykän kappaleen tasapaino. Kannakointi. Rasitukset. Normaali- ja leikkausvoiman sekä taivutusmomentin synnyttämät jännitykset ja muodonmuutokset.
Tavoitteet
Opiskelija tuntee lujuustekniikan perusteet ja osaa huomioida lujuustekniset vaatimukset energiateknisissä sovelluksissa.