Kestävä ravitsemus (5op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6170-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.11.2020 - 30.11.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.01.2021 - 28.03.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Moona Partanen
- Tarja Viitanen
- Ryhmät
- 
                        ZJA20SMPAvoin AMK, marata, AMK-polut
- 
                        MPT20SMPalveluliiketoiminta- tutkinto-ohjelma (AMK)
- Opintojakso
- MMPR6170
Oppimateriaalit
Plates, pyramids, planet – Developments in national healthy and sustainable dietary guidelines: a state of play assessment http://www.fao.org/3/a-i5640e.pdf 
Unravelling The Food-Health Nexus http://www.ipes-food.org/images/Reports/Health_FullReport.pdf  WHO Report of the Commission on Ending ChildhoodObesity https://tinyurl.com/yb9gdxd5 
                    
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Englanniksi
                    
Lisätiedot
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilö- ja ryhmätehtävien perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi
                    
Virtuaaliosuus
5
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.
luennot 27h
ryhmätyöskentely 21 h
kirja-analyysi lukupiirissä 33 h
henkilökohtainen, reflektoiva analyysi 54 h
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.
                    
Sisällön jaksotus
Ilmastonmuutos ja ravitsemus
Kestävä ruokavalio
Kestävät kehitysratkaisut ja innovaatiot
                    
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole erillistä tenttiä.
                    
Opetuskieli
fi
                    
Opetusmenetelmät
luennot
ryhmätyöskentely
kirja-analyysi lukupiirissä
henkilökohtainen, reflektoiva analyysi
                    
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Optima).
15.1.-4.4.21
                    
Opintopistemäärä
5
                    
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
                    
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
                    
