Luomutuotanto (5op)
Toteutuksen tunnus: LMNV2300-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
 - 07.01.2021 - 31.12.2021
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Lähiosuus
 - 0 op
 
- Virtuaaliosuus
 - 5 op
 
- Toteutustapa
 - Etäopetus
 
- Yksikkö
 - Teknologiayksikkö
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Paikat
 - 1 - 40
 
- Opettajat
 - Mirja Riipinen
 
- Ryhmät
 - 
                        ZJA21KLAvoin AMK, luva
 - 
                        ZJA20SLNVAvoin amk, luva, nuoren viljelijän opinnot
 - 
                        ZJK21KLKorkeakoulujen välinen yhteistyö, LUVAKO
 
- Opintojakso
 - LMNV2300
 
Oppimateriaalit
Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY. 
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/ 
                    
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.
                    
Lisätiedot
Avoin AMK 30
                    
Virtuaaliosuus
5
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely 135 h
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Aloitteleva osaaja 1-2: Tuntee luomutuotannon perusteet.
 
 Kehittynyt osaaja 3-4: Edellisen lisäksi tuntee luomutuotannon merkityksen EU:ssa, valvontajärjestelmän sekä siirtymävaiheen tapahtumat. 
 
 Asiantuntijaosaaja 5: Edellisten lisäksi hallitsee luomutuotannon kokonaisuuden tilatasolla.
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija tuntee luomutuotannon perusteet sekä luomutuotannon merkityksen EU:ssa, valvontajärjestelmän sekä siirtymävaiheen tapahtumat. Opiskelija hallitsee luomutuotannon kokonaisuuden tilatasolla.
                    
Opetuskieli
fi
                    
Opetusmenetelmät
Itsenäinen verkko-opiskelu
                    
Opintopistemäärä
5
                    
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon ja kasvintuotannon perusteet.
                    
Sisältö
-	luonnonmukainen kasvien viljely
 -	luonnonmukainen kotieläintalous
 -	luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet
 -	luomutuotannon valvontajärjestelmä
 -     siirtymävaihesuunnitelma
 -	luomutuotannon järjestäminen
                    
Tavoitteet
Opiskelija tuntee luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa ja tuntee tuotannon ehdot. Hän osaa laatia luomutuotantoon siirtyvän yrityksen siirtymävaihesuunnitelman. Hän tuntee luomutilan peltoviljelyn ja kotieläintuotannon järjestämisen.