Yhteiskunta, yrittäjyys ja verkostot toimintaterapiassa (3 op)
Toteutuksen tunnus: STTS1510-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.08.2021 - 05.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
30.08.2021 - 17.12.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Hyvinvointiyksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 35
- Koulutus
- Toimintaterapeutti (AMK)
- Opettajat
- Jaana Ritsilä
- Nina Lager
- Ryhmät
-
STT18S1Toimintaterapeutti
-
STT18SMToimintaterapeutti
-
STT19SMToimintaterapeutti
-
STT19S1Toimintaterapeutti
- Opintojakso
- STTS1510
Oppimateriaalit
Vehviläinen, E. 2012. TOImiva yritys - EFQM Excellence 2010 -mallin mukainen laatujärjestelmä toimintaterapiassa
Vehkaperä U., Pirilä K., Roivas M. toim. 2013. Innostu ja innovoi. käsikirja innovaatioprojektiopintoihin. OIVA-oppimateriaalit Metropolia Ammattikorkeakoulu.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla tehdään toimintaterapeutin työhön liittyvä kehittämistehtävä.
Virtuaaliosuus
3
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Verkkoluennot, webinaarit ja etänä toteutuvat workshopit 1op. Oppimistehtävät ja kehittämistehtävät 2op. Opiskelijan kuormitus yht. 81h = 3 op.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opintojakson arviointi suoritetaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Opintojakson suoritus on 0 (hylätty), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.
Hyväksytty: Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen toimintaterapiassa ja osoittaa osaamisensa esimerkiksi dialogitreeneissä tai reflektiopäiväkirjassa. Opiskelija valitsee toimintaterapian kehittämisen kannalta oleellisen kehittämiskohteen ja osaa perustella aihevalintansa. Opiskelija hankkii ja hyödyntää kehittämiskohteensa kannalta tarpeellista tietoa. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kehittämistyön suunnnitteluun, toteutukseen ja arviointiin tarvittavat tiedot ja käytännön taidot. Hän toimii aloitteellisesti ja pystyy ratkaisemaan tehtävään liittyviä ongelmia yhteistyökumppaneiden kanssa. Opiskelija osoittaa kykenevänsä viestimään kirjallisesti ja suullisesti kehittämistehtävänsä suunnitelmasta, toteuttamisesta ja arvioinnista.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakson arviointi suoritetaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Opintojakson suoritus on 0 (hylätty), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita. Hyväksytty: Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen toimintaterapiassa ja osoittaa osaamisensa esimerkiksi dialogitreeneissä tai reflektiopäiväkirjassa. Opiskelija valitsee toimintaterapian kehittämisen kannalta oleellisen kehittämiskohteen ja osaa perustella aihevalintansa. Opiskelija hankkii ja hyödyntää kehittämiskohteensa kannalta tarpeellista tietoa. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kehittämistyön suunnnitteluun, toteutukseen ja arviointiin tarvittavat tiedot ja käytännön taidot. Hän toimii aloitteellisesti ja pystyy ratkaisemaan tehtävään liittyviä ongelmia yhteistyökumppaneiden kanssa. Opiskelija osoittaa kykenevänsä viestimään kirjallisesti ja suullisesti kehittämistehtävänsä suunnitelmasta, toteuttamisesta ja arvioinnista.
Opetuskieli
fi
Opetusmenetelmät
Verkkoluennot, webinaarit, oppimistehtävät, kehittämistehtävät, etänä toteutuvat workshopit. Opintojakso soveltuu sekä päiväopiskelijalle että monimuoto-opiskelijalle.
Opintojaksolla ei ole yhtään pakollista kontaktituntia kampuksella. Kaikkiin oppimistilanteisiin voi osallistua etänä.
Opintopistemäärä
3
Esitietovaatimukset
Perustieto toimintaterapeutin työn sisällöstä.
Sisältö
-kehittämisprosessin ja/tai tuotteistamisen vaiheet ja niiden soveltaminen käytännössä
-yrittäjyys toimintaterapeuttina
Tavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa toimintaterapiaan liittyviä kehittämisen tarpeita yhteiskunnan/ yrittäjyyden / verkostojen näkökulmasta. Opiskelija kykenee kehittämään toimintaa / palvelutuotteita (kuten teknologiaa hyödyntävät palvelutuotteet) huomioiden kustannustehokkuuden, resurssit, eettiset näkökulmat sekä ajankohtaisen tutkimustiedon. Hän ymmärtää palveluiden jatkuvan arvioinnin ja kehittämistarpeen merkityksen ja osaa toimia itsenäisesti, ennakoivasti ja innovatiivisesti. Opiskelija tuntee toimintaterapeutin roolin osana monialaista kehittämisprojektia.
Opiskelija tietää toimintaterapiayrittäjyyden olevan yksi työllistymisen mahdollisuus osana Suomen uudistuvia sotepalveluja sekä tunnistaa yrittäjältä vaadittavia tietoja ja ominaisuuksia.