Vastuullinen elintarvikelogistiikka (5op)
Toteutuksen tunnus: TLBS2570-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 02.08.2021 - 05.09.2021
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 30.08.2021 - 17.12.2021
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Lähiosuus
 - 5 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Yksikkö
 - Teknologiayksikkö
 
- Toimipiste
 - Pääkampus
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Paikat
 - 0 - 10
 
- Koulutus
 - Logistiikka, biotalous (AMK)
 
- Opettajat
 - Risto Pakarinen
 
- Vastuuopettaja
 - Risto Pakarinen
 
- Ryhmät
 - 
                        TLB18SMLogistiikan tutkinto-ohjelma, biotalous
 
- Opintojakso
 - TLBS2570
 
Oppimateriaalit
Osia seuraavista avoimista verkkomateriaaleista:
 - Dani, Samir. 2015. Food Supply Chain Management and Logistics - From Farm to Fork. Saatavana: https://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpFSCMLFF1/viewerType:toc/root_slug:food-supply-chain-management/url_slug:food-supply-chain-management?b-q=food%20logistics&sort_on=default&b-group-  by=true&b-search-type=tech-reference&b-sort-on=default&scrollto=food%20logistics 
- Ala-Harja, Helo, Virrankoski: Elintarvikealan ympäristötehokas logistiikkaketju. 2015. 
Saatavilla: https://www.univaasa.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-610-4.pdf  
- Maa- ja metsätalousministeriö (2018). Maa- ja metsätalousministeriön tulevaisuuskatsaus Kilpailuvalttina puhdas ruoka ja vastuullinen bio- ja kiertotalous . Valtioneuvoston julkaisusarja 18/2018. 
 - muu opintojakson alussa ilmoitettava kirjallisuus
                    
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakson arviointi on joko hyväksytty tai hylätty. Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson kaikkien tehtävien hyväksyntää ja palauttamista aikataulussa ja tentistä tulee saada vähintään 60 % maksimipistemäärästä. Opintojakson hyväksytysti suoritettuaan opiskelija osaa arvioida elintarvikelogistiikan vastuullisuutta useasta eri näkökulmasta.
                    
Opetuskieli
fi
                    
Opintopistemäärä
5
                    
Esitietovaatimukset
TLK80Z Kuljetukset tai vastaava osaaminen
                    
Sisältö
Keskeisiä sisältöalueita ovat: ympäristön huomioiminen elintarvikelogistiikassa, lämpötilasäädeltyjen kuljetusten olosuhdehallinta, tuoteturvallisuuden hallinta, kylmäolosuhteissa työskentely, eläinten hyvinvoinnin huomioiminen kuljetuksissa, elintarvikelogistiikan taloudellisuus.
                    
Tavoitteet
Opiskelija osaa arvioida elintarvikelogistiikan vastuullisuutta useasta eri näkökulmasta.