Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6170-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.11.2022 - 05.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.03.2023 - 19.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Anne-Maria Raitio
Karoliina Väisänen
Ryhmät
ZJA23KM
Avoin AMK, marata
ZJK23KM
Korkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA
ZJAMPT22SM
Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
MPT22SM
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
Opintojakso
MMPR6170

Oppimateriaalit

Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Lisätiedot

Avoin amk 4 (polku)
Avoin amk 5 (yksittäinen opintojakso)
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilö- ja ryhmätehtävien perusteella.
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi

Virtuaaliosuus

5

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.

webinaarit 5 h
videot 10 h
Itsenäinen työskentely 80 h
Kirja-analyysi lukupiirissä 40 h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakso sisältää tentin yhdessä teemassa.

Opetuskieli

fi

Opetusmenetelmät

Webinaarit
Itsenäinen työskentely
Akvaariokeskustelu

Aika ja paikka

Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).

Opintopistemäärä

5

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Siirry alkuun