Siirry suoraan sisältöön

Rakenneanalyysiprojekti (5 op)

Toteutuksen tunnus: TKSUJ410-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 21.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologiayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Englanti
  • Suomi

Paikat

0 - 30

Koulutus

  • Konetekniikka (AMK)

Opettaja

  • Petri Luosma
  • Tomi Nieminen

Vastuuopettaja

Petri Luosma

Ryhmät

  • TKN20SA
    Konetekniikka (AMK)
  • TKN22VK
    Konetekniikka (AMK), vaihto-opiskelu/Exchange studies

Tavoitteet

Yritysmaailmassa pitää soveltaa teoreettisia osaamisia käytännön ongelmien ratkaisemiseen. Osaat soveltaa osaamisia toimilaitteissa, värähtelyissä, koneenosissa ja lujuuslaskuissa yrityksiltä saatuihin ajankohtaisiin ongelmiin. Projektissa pyritään monialaisiin tiimeihin ja ratkaisemaan yrityksiltä saatuja ongelmia käyttäen edellä mainittuja osaamisia mahdollisimman laaja-alaisesti ja syvällisesti.

Viestintä ja tiimityö:
Osaat huomioida muut ja toimia tehokkaasti yhdessä monialaisen tiimin muiden henkilöiden kanssa sekä toimia tehokkaasti myös yksilönä tiimin sisällä.

Tekniikan soveltaminen käytäntöön:
Osaat soveltaa toimilaitteiden, koneenosien ja lujuuslaskuje sisältämien teoreettisten osaamisten periaatteita käytännön ongelmien ratkaisemiseksi vakiintuneiden laskentamenetelmien avulla.

Tutkimukset ja tiedonhaku:
Kykenet tekemään simulaatioita ja analyysejä käytännön teknisten suunniteluongelmien yksityiskohtaista tarkastelua ja tutkimusta varten.

Sisältö

Sovelletaan käytäntöön osaamisia konedynamiikan, koneenosien ja lujuuslaskennan alueilta. Samalla syvennetään osaamisia valitsemistaan aiheista.

Oppimateriaalit

Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Työ tehdään tiimityönä kolmen tai neljän hengen ryhmissä, projektihallinnan periaatteita noudattaen joko asiakasyritykseltä tai opettajalta saadusta aiheesta. Projektiaiheet ja alkuohjeistusta annetaan lähitunneilla kolmen ensimmäisen viikon aikana, jonka jälkeen ohjaavan opettajan kanssa sovitaan ohjaustapaamiset, joita on kahden viikon välein.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Raportin palautus ja seminaariesitys opintojakson lopussa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot 8 h. Ohjaustapaamiset 10 h. Itsenäinen tiimityöskentely 144 h. Yhteensä kuormittavuus 162 h

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arvosana muodostuu projektiraportista, loppuseminaarista ja projektissa palautetuista dokumenteista.

Välttävä (1): Osaat vähäisessä määrin viedä suuntaavissa opinnoissa saamiasi osaamisia (värähtelytekniikka, koneenosat, lujuuslaskenta, toimilaitetekniikka) käytännön ongelmanratkaisuihin eikä se täysin vastaa ongelmassa tarvittavaa osaamista. Sinulla on puutteita projektin kokonaisvaltaisessa toteutuksessa, eikä se etene aikataulun mukaan. Vaihtoehdot ongelmaratkaisussa ovat jääneet vähiin ja tiedonhaku on ollut suppeaa. Saavutat projektissa vain osittain toimeksiantajaa tyydyttävät tulokset. Raporttia et ole kirjoittanut JAMKin opinnäytetyöohjeistusta noudattaen. Roolisi seminaariesityksessä jää vaatimattomaksi.

Tyydyttävä (2): Osaat tyydyttävissä määrin viedä suuntaavissa opinnoissa saamiasi osaamisia (värähtelytekniikka, koneenosat, lujuuslaskenta, toimilaitetekniikka) käytännön ongelmanratkaisuihin ja sen osuvuus aiheeseen on kohtalaista. Sinulla on puutteita projektin kokonaisvaltaisessa toteutuksessa ja se etenee vain karkeasti aikataulun mukaan. Vaihtoehdot ongelmaratkaisussa ovat jääneet vähiin ja tiedonhaku on ollut suppeahkoa. Saavutat projektissa vain osittain toimeksiantajaa tyydyttävät tulokset. Raporttia et ole kirjoittanut täysin JAMKin opinnäytetyöohjeistusta noudattaen. Roolisi seminaariesityksessä jää vaatimattomaksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Hallitset kohtuullisen vaativan projektin, se etenee aikataulun mukaan. Toteutuksessa olet hyödyntänyt joitakin muilta opintojaksoilta hankittuja osaamisia (värähtelytekniikka, koneenosat, lujuuslaskenta, toimilaitetekniikka). Ongelmaratkaisussa olet pohtinut eri vaihtoehtoja ja tiedonhaku on ollut monipuolista. Toimeksiantaja on tyytyväinen projektin tuloksiin. Raportin olet kirjoitettu JAMK opinnäytetyöohjeistusta noudattaen. Roolisi seminaariesityksessä on merkittävä.

Kiitettävä (4): Hallitset vaativan projektin ja se etenee aikataulun mukaan. Toteutuksessa olet hyödyntänyt useita muilta opintojaksoilta hankittuja osaamisia (värähtelytekniikka, koneenosat, lujuuslaskenta, toimilaitetekniikka). Ongelmaratkaisussa olet pohtinut useita vaihtoehtoja ja tiedonhaku on ollut monipuolista. Toimeksiantaja on hyvin tyytyväinen projektin tuloksiin. Raportin olet kirjoittanut JAMK opinnäytetyöohjeistusta noudattaen. Opiskelijan rooli seminaariesityksessä on merkittävä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Hallitset erittäin vaativan projektin ja se etenee aikataulun mukaan. Toteutuksessa olet osannut soveltaa useita muilta opintojaksoilta hankittuja osaamisia (värähtelytekniikka, koneenosat, lujuuslaskenta, toimilaitetekniikka). Ongelmaratkaisussa olet innovatiivisesti pohtinut useita vaihtoehtoja ja tiedonhaku on ollut erittäin monipuolista. Toimeksiantaja on erittäin tyytyväinen projektin tuloksiin. Raportin olet kirjoittanut lähes virheettömästi JAMK opinnäytetyöohjeistusta noudattaen. Opiskelijan rooli seminaariesityksessä on erittäin merkittävä.

Esitietovaatimukset

Opiskelija omaa lujuusteknisen perusosaamisen ja pystyy yksinkertaisten rakenteiden staattiseen mitoitukseen käsikirjojen ja taulukkotapausten avulla. Opiskelija osaa hyödyntää koneenosia koneiden ja niiden rakenteiden suunnittelussa. Hän osaa suunnitella koneenosien perusliitoksia. Opiskelijalla on materiaalitekniikan perustiedot ja hän tuntee eri materiaaliryhmät, niiden ominaisuudet sekä yleisimmät käyttökohteet teknisissä sovelluksissa. Opiskelija osaa tuottaa työ- ja kokoonpanopiirustuksia sekä hallitsee 3D-mallintamisen ja työpiirustusten tuottamisen 3-D mallista.