Siirry suoraan sisältöön

Frontend-perusteet (3 op)

Toteutuksen tunnus: HTKA0040-3004

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

08.01.2024 - 19.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Korkeakoulupalvelut

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 55

Koulutus

  • Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma (AMK)

Opettaja

  • Jarkko Immonen

Ryhmät

  • HTK23S1
    Tietojenkäsittely (AMK)
  • ZJAHTK23S1
    Avoin AMK, Tiko, AMK-polut, tietojenkäsittely, tradenomi amk

Tavoitteet

Frontend on web-sovelluksen käyttäjälle näkyvä osa. Modernin web-sovelluksen frontendin rakentamiseksi tarvitset esimerkiksi HTML-, CSS- ja Javascript-osaamista, mutta käytännössä myös jonkin frontend-sovelluskehyksen osaaminen on lähes välttämätöntä. Tällä opintojaksolla tutustut frontend-ohjelmoinnin perusteisiin.

Opintojakson osaamiset
Sovelluskehitysosaaminen
Tietojärjestelmäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinan osaaminen

Opintojakson suorittamisen jälkeen tunnet frontend-sovelluskehitykseen liittyviä käsitteitä ja sovellusten toimintaperiaatteen. Osaat kehittää pienimuotoisia, ulkoisia rajapintoja tietolähteenään käyttäviä web-sovelluksia Svelte-sovelluskehystä käyttäen.

Sisältö

Opintojaksolla opetellaan perusteita frontend-sovelluksien toteuttamiseksi. Käsiteltäviä asioita ovat esimerkiksi ohjelmointiympäristö, komponentit, tilat, ulkoisten tietolähteiden hyödyntäminen ja animoinnit.

Tämä opintojakso on johdanto frontend-sovelluskehitykseen. Opintojakso on pakollinen opintojakso Web-ohjelmointi -moduulissa. Ohjelmointisuuntautuneet opiskelijat saavat laajemman ja syvemmän näkemyksen frontend-kehityksesta Frontend-sovelluskehitys -opintojaksolla.

Oppimateriaalit

Opettajan kirjoittama oppimateriaali ja valikoidut verkkolähteet.

Opetusmenetelmät

- Teoriatunnit
- Ohjaustunnit
- Tehtävät
- Harjoitustyö

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Harjoitustyö tehdään ja arvioidaan opintojakson lopuksi. Harjoitustyön uusintapalautusmahdollisuuksista tiedotetaan opintojakson aikana.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sinulla on oikeus hakea osaamisen tunnistamista ja tunnustamista, jos sinulla on aiemmin hankittua osaamista (esimerkiksi muualla suoritettuja korkeakouluopintoja), joita voidaan katsoa hyväksi nyt suoritettavaan tutkintoon.

Osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa on kolme päätapaa: hyväksilukeminen (korvaaminen, sisällyttäminen) ja muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä opinnollistaminen. Lisätietoa JAMKin tutkintosäännössä, luku 17.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson keskimääräinen kuormittavuus on 81 tuntia.

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin AMK 5 (sisältyy max-määrään)

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Tunnet frontend-sovelluskehitykseen liittyviä käsitteitä. Osaat luoda yksinkertaisia frontend-sovelluksia oppitunneilla esitettyjen mallien ja tutoriaalien pohjalta.

Tyydyttävä 2: Tunnet frontend-sovelluskehitykseen liittyviä käsitteitä. Osaat luoda yksinkertaisia frontend-sovelluksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Ymmärrät frontend-sovelluskehitykseen liittyviä käsitteitä. Osaat luoda yksinkertaisia frontend-sovelluksia ja soveltaa opittuja teknologioita myös hieman laajempien sovellusten kehityksessä.

Kiitettävä 4: Ymmärrät hyvin frontend-sovelluskehitykseen liittyviä käsitteitä. Osaat luoda pienimuotoisia frontend-sovelluksia ja soveltaa opittuja teknologioita myös vaativampien sovellusten kehitykseen. Pystyt laajentamaan itsenäisesti omaa, käsiteltyihin teknologioihin liittyvää osaamistasi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Hallitset frontend-sovelluskehitykseen liittyviä käsitteitä. Osaat luoda pienimuotoisia frontend-sovelluksia ja soveltaa opittuja teknologioita myös vaativampien sovellusten kehitykseen. Pystyt analyyttisesti arvioimaan omia ratkaisujasi ja kehittämään niitä. Pystyt laajentamaan itsenäisesti omaa, käsiteltyihin teknologioihin liittyvää osaamistasi.

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle osallistumiseksi sinulla tulee olla perusosaaminen HTML- ja CSS-merkintäkielistä sekä Javascript-ohjelmointikielestä.