Suomalaisten ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MM00BY26-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
18.11.2024 - 09.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
10.02.2025 - 18.05.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 95
- Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Karoliina Väisänen
- Ryhmät
-
MPT24KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA25KMAvoin amk, marata
-
ZJK25KMKorkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA
- Opintojakso
- MM00BY26
Oppimateriaalit
Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/150005/Kesta%cc%88va%cc%88a%cc%88%20terveytta%cc%88%20ruoasta%20-%20kansalliset%20ravitsemussuositukset%202024.pdf?sequence=7&isAllowed=y
)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Lisätiedot
Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilötehtävien ja ryhmäkeskustelun perusteella.
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi
Virtuaaliosuus
5
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.
Videos 6 h
Itsenäinen työskentely 89 h
Kirja-analyysi lukupiirissä 40 h
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso sisältää tentin yhdessä teemassa.
Opetuskieli
fi
Opetusmenetelmät
Verkkotallenteet
Itsenäinen työskentely
Akvaariokeskustelu
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).
Opintopistemäärä
5
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Tavoitteet
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen