Siirry suoraan sisältöön

Luomukasvituotanto (3 op)

Toteutuksen tunnus: LM00BP87-3005

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
30.08.2024 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Aija Hytönen
Ulla Heinonen
Marianne Reinikka
Ryhmät
ZJA24SLNO
Avoin amk,Luva, Nonstop, Verkko
ZJA25KLNO
Avoin amk,Luva, Nonstop, Verkko
Opintojakso
LM00BP87

Oppimateriaalit

Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY.
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.

Lisätiedot

AVOIN AMK
Kurssin arvosana määräytyy jatkuvan arvioinnin perusteella eli palautettavat tehtävät arvioidaan.

Virtuaaliosuus

3

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen työskentely 81 h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee luomutuotannon vaatimukset tavanomaiseen tuotantoon verrattuna ja pystyy
arvioimaan oman tilansa tai mallitilan mahdollisuuksia siirtyä luomutuotantoon kasvinviljelyn
osalta.

Opetuskieli

fi

Opetusmenetelmät

Kyseessä on verkkototeutus, joten kurssi suoritetaan itsenäisesti opiskellen. Oppimisympäristössä opiskellaan luentotallenteiden, videoiden ja kirjallisen materiaalin avulla tehtäviä tehden. Kustakin tehdystä tehtävästä opiskelija saa palautteen.

Opintopistemäärä

3

Esitietovaatimukset

Kasvintuotannon perusteet.

Sisältö

Osa Luomutuotanto, 5 op - LMSV0600 opintojaksoa
- luonnonmukainen kasvien viljely
- luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet
- luomutuotannon valvontajärjestelmä
- siirtymävaihesuunnitelma
- luomutuotannon järjestäminen

Tavoitteet

Opiskelija tuntee luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa ja tuntee tuotannon ehdot. Hän osaa laatia luomutuotantoon siirtyvän yrityksen siirtymävaihesuunnitelman. Hän tuntee luomutilan peltoviljelyn.

Siirry alkuun