Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta (5op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6130-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 11.05.2026 - 31.07.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 70
- Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Karoliina Väisänen
- Ryhmät
-
ZJA26KMAvoin amk, marata
-
MPT24KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJM25SHAvoin AMK, liiketalous, orientoivat opinnot (EduFutura, 2. aste)
- Opintojakso
- MMPR6130
Arviointiasteikko
0-5
Virtuaaliosuus
5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hallitset liikunnan ja ravitsemuksen keskeiset käsitteet sekä ymmärrät niiden merkityksen kansanterveydelle. Osaat tarkastella ruokavalion ravitsemuksellista laatua sekä ratkaiset siihen liittyviä haasteita. Arvioit ratkaisujen vaikutusta hyvinvointiin. Tunnistat ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä trendejä ja osaat analysoida niitä kriittisesti. Reflektoit omaa osaamistasi ja kehittymistäsi. Raportoit loogisesti, analyyttisesti ja asiantuntevasti.
Opetuskieli
fi
Opintopistemäärä
5
Esitietovaatimukset
-
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus, ravinnonkäyttö, suomalaisten kansaterveyden haasteet, liikunta eri-ikäisillä, suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee liikunnan ja ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Opiskelija tietää suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja osaa soveltaa tietoaan käytännön työssä. Opiskelija osaa arvioida liikunnan ja ravitsemuksen välisiä yhteyksiä yksilötasolla. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ravitsemuksen ja liikunnan trendejä. Opiskelija osaa perusravintoainelaskennan ja osaa soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.