Siirry suoraan sisältöön

Opinnäytetyö osa 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: MZRDZ110-0K0A3

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Birgitta Kurvinen
Anne Nurminen
Tarja Niemelä
Elina Vaara
Tarja Viitanen
Ryhmät
MRE17S1M
Matkailu- ja palveluliiketoiminta
MRE18S1M
Matkailu- ja palveluliiketoiminta
Opintojakso
MZRDZ110

Oppimateriaalit

Liukko, S. & Perttula, S. Uusin versio. Opinnäytetyön raportointiohje. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Viitattu 3.3.2015. http://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje JAMK:n opinnäytetyöhön liittyvä ohjeistus opinto-oppaassa Yksikkökohtainen ohjeistus opiskelijaintrassa Tiedonhankinnan opiskelumateriaali verkossaMuu ajankohtainen materiaali.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksytty opinnäytetyön aihe-ehdotus Yhteistyösopimus toimeksiantajan kanssa Hyväksytty opinnäytetyön suunnitelma ja teoreettinen viitekehys Selvitys tiedonhankinnasta opinnäytetyön suunnitelman liitteenä Opinnäytetyöseminaarit ja valmiiden opinnäytetyöesitysten seuraaminen.

Lisätiedot

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnäytetyöseminaarit ja työpajat 27 h tai webinaarit ja verkkotyöpajat 27 h Itsenäinen työskentely 108 h Yhteensä 135 h (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Oppimisen arviointi on ns. kehittävää arviointia. Arviointi on osaamistavoitteisiin pohjautuvaa, laadullista, kriteeriperusteista ja siinä opiskelijan itsearvioinnilla on tärkeä rooli. Arvioinnin kohteet on kuvattu ”Suoritukset” - kohdassa.
Oppimistulokset arvioidaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin. Mikäli opetussuunnitelmassa ei toisin määrätä, hyväksyttyjen opintosuoritusten arviointiasteikko voi tarkoituksen mukaan olla joko viisiportainen: 5 (erinomainen), 4 (kiitettävä), 3 (hyvä), 2 (tyydyttävä) ja 1 (välttävä) tai hyväksytty (S)/hylätty (0). Opintojakson suoritus on hylätty (0), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.
Opintojakso arvioidaan arvosana-asteikolla hyväksytty (S) / hylätty (0).
Hyväksytty (S)
Opiskelija:
• tunnistaa työelämän ja alan kehittämistarpeita ja ongelmakohtia yhteistyössä työelämän kanssa
• suunnittelee opinnäytetyöksi soveltuvan tutkimus- ja kehittämishankkeen soveltaen alan tietoa, menetelmiä ja hankittuja käytännön taitoja
• osaa hankkia, käsitellä ja arvioida oman alansa tietoja, teorioita, käsitteitä, menetelmiä ja periaatteita kriittisesti
• osaa laatia lähteisiin perustuvan tietoperustan ja tehdä JAMKin ohjeiden mukaiset lähdemerkinnät
• osaa soveltaa tutkimus-/kehittämistyössään ammatillista osaamistaan sekä valita opinnäytetyöhön sopivia tutkimus-/kehittämismenetelmiä ja työtapoja
• kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Opinnäytetyö arvioidaan kokonaisuudessa raportin valmistumisen ja esittämisen jälkeen erillisten opinnäytetyön arviointikriteereiden mukaisesti viisiportaisella arvosana-asteikolla: 5 (erinomainen), 4 (kiitettävä), 3 (hyvä), 2 (tyydyttävä) ja 1 (välttävä).

TKI-osuus

5

Opetuskieli

fi

Opintopistemäärä

5

Esitietovaatimukset

Riittävä perehtyneisyys omaan ammattialueeseen sekä tutkimus- ja kehittämismenetelmiin.

Sisältö

- Opinnäytetyön prosessi ja käytännöt
- Opinnäytetyön aihe ja aiheen täsmentäminen aihe-ehdotukseksi
- Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen ja esittäminen
- Lähdekriittinen tiedonhankinta suomeksi ja englanniksi
- Akateeminen kirjoittaminen ja teoreettisen viitekehyksen laatiminen

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa työelämän ja oman alansa kehittämistarpeita tai ongelmakohtia ja osaa suunnitella niihin liittyvän tutkimus-/kehittämisprojektin, jonka pystyy toteutamaan. Hän osaa käyttää tiedonhankinnassa ja tutkimuksen rajauksessa luotettavaa tietoa eri lähteistä. Opiskelija osaa soveltaa tutkimus-/kehittämistyössään ammatillista osaamistaan sekä valita sopivia tutkimus-/kehittämismenetelmiä ja työtapoja.

Siirry alkuun