Siirry suoraan sisältöön

Ohjaaminen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä (3 op)

Toteutuksen tunnus: SZYYW500-0K0T1

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Hyvinvointiyksikkö
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Jaana Ritsilä
Riina Sahlman
Heidi Pasonen
Jenni Ikola-Mäki
Hannele Tyrväinen
Ryhmät
VAm19S1
Sosiaali- ja terveysalan tiimioppiminen,syksy 2019, päiväopetus
Opintojakso
SZYYW500

Oppimateriaalit

Vänskä, K., Laitinen-Väänänen, S., Kettunen, T., & Mäkelä, J. 2011. Onnistuuko ohjaus. Sosiaali- ja terveysalan ohjaustyössä kehittyminen. Helsinki: Edita.Silfverberg, P. 2007. Ideasta projektiksi. Projektityön käsikirjaa. Helsinki. Edita

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyvinvointia ja terveyttä edistävä projekti (suunnitelma, sen toteutus ja raportti) Itse-ja vertaisarviointi Projektin toimeksiantajan/yhteistyökumppanin palaute Oppimispäiväkirja (päiväopiskelijat)

Lisätiedot

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Päivä-opiskelu Luennot/webinaarit/työpajat 8 h Projektityöskentely63 h Projektien esittelyseminaari ja itse- ja vertaisarviointi 10h Yhteensä 81hMonimuoto-opiskelu Luennot/webinaarit/työpajatyöskentely 4 h Projektityöskentely sekä itse- ja vertaisarviointi 71 h Projektien esittelyseminaari 6 hYhteensä 81 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Oppimisen arviointi on ns. kehittävää arviointia. Arviointi on osaamistavoitteisiin pohjautuvaa, laadullista, kriteeriperusteista ja siinä opiskelijan itsearvioinnilla on tärkeä rooli. Arvioinnin kohteet on kuvattu ”Suoritukset” - kohdassa.

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Opintojakson suoritus on hylätty (0), mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Hyväksytty (S):
Opiskelija suunnittelee, toteuttaa ja arvioi voimavaralähtöisen yksilö- tai ryhmäohjausintervention yhteistyössä asiakkaan ja monialaisen tiimin/ pienryhmän kanssa.
Hän käyttää ennaltaehkäisevän työn menetelmiä elämäntapaohjauksessa ja perustelee menetelmävalintaansa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tietoperustaa hyödyntäen. Opiskelija arvioi omaa oppimistaan ja osaamistaan sekä antaa rakentavaa palautetta vertaiselleen.

Opetuskieli

fi

Opintopistemäärä

3

Esitietovaatimukset

-

Sisältö

- Voimavaralähtöinen ohjaus ja muutosvaihe
- Ohjauksen työmenetelmät: puheeksi ottaminen, motivoiva keskustelu
- Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen projektin suunnitelman laadinta, toteuttaminen sekä arviointi.

Tavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida voimavaralähtöisesti yksilöiden ja ryhmien ohjausta. Hän osaa käyttää ennaltaehkäisevän työn menetelmiä elämäntapaohjauksessa sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida terveyden edistämisen projektin yhdessä monialaisen tiimin kanssa.

Siirry alkuun