Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus ja terveys (5op)

Opintojakson tunnus: SZZ30800

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää ravitsemuksen ja ruokailun merkityksen henkilökohtaisen terveyden ja kansanterveyden näkökulmasta sekä tuntee keskeiset piirteet eri elämänvaiheissa. Opiskelija tietää ravintofysiologian perusperiaatteet, ravintoainelaskennan perusteet ja ravitsemussuositukset. Opiskelija tunnistaa yksilön ravitsemukseen ja ruokailuun liittyviä tapoihin ja tottumuksiin vaikuttavia tekijöitä. Opiskelijalla on käsitys yksilön ja yhteisön terveyden tukemisesta ravitsemuksellisten valintojen avulla. Hän kykenee ottamaan kantaa ravitsemuksen yhteydestä yleisimpiin kansansairauksiin ja yksilön hyvinvointiin.

Sisältö

- ravitsemuksen ja ruokailun merkitys yksilön terveydelle ja kansanterveydelle
- ravitsemus eri elämänvaiheissa
- tapojen ja tottumusten arviointi, ravitsemukseen liittyvien muutostarpeiden määrittely ja tavoitteiden asettelu
- tavoitteiden saavuttamista tukevan luotettavan tiedon etsiminen ja soveltaminen
- tutustumiskäynnin toteuttaminen pienryhmittäin
- ravitsemustiedon soveltaminen arjen toimintoihin valitulla kohderyhmällä

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytty – hylätty

Hyväksytty
Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan, oppimiseen ja toimintatapojen kehittämiseen. Hänellä on oman opiskelunsa vaiheeseen liittyvät ongelmanratkaisutaidot, joita hän osaa käyttää myös ennakoimattomissa tilanteissa. Opiskelija ottaa vastuun annetuista ammatillisista tehtävistä ja projekteista ja toimii sovituilla tavoilla sekä kehittävällä sisäisen yrittäjyyden periaatteita hyödyntävällä
työotteella. Hän osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa. Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktitunneille, pienryhmätyöskentelyyn ja verkkotyöskentelyyn sekä suorittaa opintojakson tehtävät annettujen ohjeiden mukaan.

Siirry alkuun