Siirry suoraan sisältöön

Web-kehityksen työvälineetLaajuus (6 op)

Tunnus: HTKA0070

Laajuus

6 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jarkko Immonen

Osaamistavoitteet

Sovelluskehittäjät eivät nykyään pelkästään ohjelmoi, vaan heidän työnkuvaansa kuuluu useasti myös koko tuotanto- ja julkaisuprosessin hallintaan liittyviä tehtäviä. Monesti tällaisessa yhteydessä vilahtelee termi DevOps. Tämän opintojakson myötä saat tietoa ja osaamista erilaista web-kehitykseen liittyvistä kehitys- ja operaatiotason työkaluista.

Opintojakson osaamiset
Ohjelmistotuotanto-osaaminen
Tietojärjestelmäosaaminen
Sovelluskehitysosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen

Opintojakson suoritettuasi tunnet modernin sovelluskehityksen kokonaisprosessiin liittyviä prosesseja, menetelmiä ja työvälineitä. Tunnet pilvipalveluiden tarjoamat mahdollisuudet ja osaa hyödyntää niitä ohjelmistokehityksessä. Osaat toteuttaa julkaisuputkia opintojaksolla käsiteltyjä välineitä käyttäen.

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään ohjelmiston julkaisuputken teknologioihin alkaen paikallisen kehitysympäristön työvälineistä ja niiden konfiguroinnista aina sovelluksen julkaisuun pilvipalvelussa. Opintojaksolla käsiteltäviä teknologioita ovat esimerkiksi Docker, AWS, Netlify ja Heroku.

Esitietovaatimukset

Osallistuaksesi opintojaksolle sinulla tulee olla Git-osaamista ja kokemusta toimimisesta Github-ympäristössä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Osaat asentaa tarkoituksenmukaisen kehitysympäristön ohjeistuksen mukaisesti. Tunnet opintojaksolla käsiteltyjä työvälineitä ja ymmärrät niiden perustoiminnallisuudet. Tunnet pilvipalveluihin liittyviä käsitteitä ja palveluita yleisellä tasolla. Tunnet julkaisuputkien toteuttamiseen liittyviä menetelmiä.

Tyydyttävä 2: Osaat asentaa tarkoituksenmukaisen kehitysympäristön. Tunnet opintojaksolla käsiteltyjä työvälineitä ja osaat niiden perustoiminnallisuudet. Tunnet pilvipalveluihin liittyviä käsitteitä ja palveluita. Tunnet julkaisuputkien toteuttamiseen liittyviä menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Osaat asentaa ja konfiguroida tarkoituksenmukaisen kehitysympäristön. Osaat käyttää opintojaksolla käsiteltyjä työvälineitä. Ymmärrät pilvipalveluihin liittyviä käsitteitä ja palveluita. Pystyt hyödyntämään pilvipalveluja ohjelmistokehitystyössä. Tunnet julkaisuputkien toteuttamiseen liittyviä menetelmiä ja osaat toteuttaa julkaisuputken.

Kiitettävä 4: Osaat asentaa ja konfiguroida tarkoituksenmukaisen kehitysympäristön. Hallitset opintojaksolla käsitellyiden työvälineiden käytön. Ymmärrät pilvipalveluihin liittyviä käsitteitä ja palveluita. Osaat hyödyntää tarkoituksenmukaisesti pilvipalveluita ohjelmistokehitystyössä. Tunnet julkaisuputkien toteuttamiseen liittyviä menetelmiä ja osaat toteuttaa julkaisuputken. Pystyt laajentamaan itsenäisesti omaa alueeseen liittyvää osaamistasi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Osaat asentaa ja konfiguroida tarkoituksenmukaisen kehitysympäristön. Hallitset opintojaksolla käsitellyiden työvälineiden käytön. Ymmärrät pilvipalveluihin liittyviä käsitteitä ja palveluita. Osaat hyödyntää tarkoituksenmukaisesti pilvipalveluita ohjelmistokehitystyössä. Tunnet julkaisuputkien toteuttamiseen liittyviä menetelmiä ja osaat toteuttaa julkaisuputken. Pystyt laajentamaan itsenäisesti omaa alueeseen liittyvää osaamistasi. Osaat analyyttisesti ja kriittisesti arvioida erilaisten vaihtoehtojen soveltuvuutta eri tilanteisiin.