Palveluliiketoiminta (AMK): Monimuotototeutus
Opetussuunitelman tunnus: MPT2025KM
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Kevät 2025
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 | Kevät 2025 | Syksy 2025 | Kevät 2026 | Syksy 2026 | Kevät 2027 | Syksy 2027 | Kevät 2028 | 2. / 2025 | 3. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2026 | 3. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2027 | 3. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2028 | 3. / 2028 | 
|---|---|---|
| Yhteensä | 210 | 
Opintojen tyyppi (AMK)
Opintojen pakollisuus (AMK)
AMK: Yhteiset osaamiset 2023-2028
| Eettisyys  Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet. | 
| Minä korkeakouluopiskelijana | 
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 
| Opinnäytetyön suunnittelu, AMK | 
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK | 
| Opinnäytetyön toteutus, AMK | 
| Kypsyysnäyte, AMK | 
| Johtaminen | 
| Esihenkilötyö palveluyrityksessä | 
| Restonomin lakitietous | 
| Palvelujen markkinointi | 
| Vastuullinen markkinointiviestintä | 
| Kestävyysraportointi ja strategiatyö | 
| Ennakoiva kehittäminen  Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus-ja kehittämismenetelmiä. | 
| InnoFlash | 
| Työelämäprojekti | 
| Muutosjohtaminen | 
| Palvelumuotoiluprojekti | 
| Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen | 
| Ammatillinen kehittyminen | 
| Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus  Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa. | 
| Työelämän englanti | 
| Työelämän ruotsi | 
| Työelämän viestintä | 
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK | 
| Opinnäytetyön toteutus, AMK | 
| Restonomin toimintaympäristö | 
| Kestävä kehitys  Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä. | 
| Kestävän kehityksen perusteet | 
| Restonomin toimintaympäristö | 
| Vastuullinen markkinointiviestintä | 
| Palveluliiketoiminnan perusteet | 
| Kestävä ja vastuullinen digitalisaatio palvelualalla | 
| Kestävyysraportointi ja strategiatyö | 
| Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus | 
| Sustainability in Beverages | 
| Food and Consumer | 
| Sustainable Food Business | 
| Oppimaan oppiminen  Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia. | 
| Minä korkeakouluopiskelijana | 
| Tiedonhankinta ja raportointi | 
| Urasuunnittelu- ja työelämätaidot | 
| ICT-valmiudet | 
| Työelämän englanti | 
| Työelämän ruotsi | 
| Työelämän viestintä | 
| InnoFlash | 
| Työelämäprojekti | 
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 
| Opinnäytetyön suunnittelu, AMK | 
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK | 
| Opinnäytetyön toteutus, AMK | 
| Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK | 
| Kypsyysnäyte, AMK | 
| Itsensä johtaminen | 
| Talousmatematiikka | 
| Talousinformaatio | 
| Johtaminen | 
| Restonomin toimintaympäristö | 
| Palvelumuotoiluprojekti | 
| Ammatillinen kehittyminen | 
| Työelämässä toimiminen  Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä. | 
| Minä korkeakouluopiskelijana | 
| Urasuunnittelu- ja työelämätaidot | 
| ICT-valmiudet | 
| Työelämän englanti | 
| Työelämän ruotsi | 
| Työelämän viestintä | 
| InnoFlash | 
| Yrittäjyys | 
| Työelämäprojekti | 
| Opinnäytetyön suunnittelu, AMK | 
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK | 
| Opinnäytetyön toteutus, AMK | 
| Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK | 
| Kypsyysnäyte, AMK | 
| Itsensä johtaminen | 
| Talousinformaatio | 
| Johtaminen | 
| Muutosjohtaminen | 
| Restonomin toimintaympäristö | 
| Restonomin lakitietous | 
| Palvelumuotoiluprojekti | 
| Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen | 
| Ammatillinen kehittyminen | 
| Harjoittelu | 
| Luokittelemattomat | 
| Asiakaskokemusjohtaminen | 
AMK: Palveluliiketoiminta 2024-2027
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 
|---|---|---|
| MPT2025KM-1013 | 
                                    TYÖELÄMÄVALMIUDET
                                 (Valitaan kaikki ) | 8 | 
| ZZ00CB57 | Minä korkeakouluopiskelijana | 2 | 
| ZZ00CB58 | Tiedonhankinta ja raportointi | 1 | 
| ZZ00CB59 | Urasuunnittelu- ja työelämätaidot | 2 | 
| ZZ00CB60 | ICT-valmiudet | 3 | 
| MPT2025KM-1015 | 
                                    KIELET JA VIESTINTÄ
                                 (Valitaan kaikki ) | 11 | 
| ZZ00CD00 | Työelämän englanti | 4 | 
| ZZ00CD01 | Työelämän ruotsi | 4 | 
| ZZ00CD02 | Työelämän viestintä | 3 | 
| MPT2025KM-1014 | 
                                    JAMK FUTURE FACTORY
                                 (Valitaan kaikki ) | 15 | 
| ZZ00CD13 | Kestävän kehityksen perusteet | 1 | 
| ZZ00CK91 | InnoFlash | 2 | 
| ZZ00CK90 | Yrittäjyys | 3 | 
| ZZ00CD11 | Työelämäprojekti | 9 | 
| MPT2025KM-1016 | 
                                    KEHITTÄMISTOIMINTA JA OPINNÄYTETYÖ
                                 (Valitaan kaikki ) | 20 | 
| ZZ00CK89 | Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 5 | 
| ZZ00BL91 | Opinnäytetyön suunnittelu, AMK | 3 | 
| ZZ00BL97 | Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK | 2 | 
| ZZ00BL92 | Opinnäytetyön toteutus, AMK | 6 | 
| ZZ00BL93 | Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK | 4 | 
| ZZOA0220 | Kypsyysnäyte, AMK | 0 | 
| MPT2025KM-1021 | 
                                    JOHTAMINEN JA ESIHENKILÖTYÖ
                                 (Valitaan kaikki ) | 32 | 
| HL00CA45 | Itsensä johtaminen | 4 | 
| HL00CA46 | Talousmatematiikka | 3 | 
| HL00CA47 | Talousinformaatio | 5 | 
| HL00CA49 | Johtaminen | 5 | 
| HL00CL22 | Esihenkilötyö palveluyrityksessä | 10 | 
| HL00BD73 | Muutosjohtaminen | 5 | 
| MPT2025KM-1022 | 
                                    ASIAKASLÄHTÖINEN PALVELU JA MARKKINOINTI
                                 (Valitaan kaikki ) | 25 | 
| MZMA0112 | Restonomin toimintaympäristö | 5 | 
| MZMA0113 | Restonomin lakitietous | 5 | 
| HM00CA15 | Palvelujen markkinointi | 5 | 
| HL00BD49 | Asiakaskokemusjohtaminen | 5 | 
| MM00CJ23 | Vastuullinen markkinointiviestintä | 5 | 
| MPT2025KM-1003 | 
                                    VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN
                                 (Valitaan kaikki ) | 24 | 
| HL00CA48 | Palveluliiketoiminnan perusteet | 4 | 
| MZ00CL26 | Kestävä ja vastuullinen digitalisaatio palvelualalla | 5 | 
| HL00CL23 | Palvelumuotoiluprojekti | 10 | 
| MZ00CL80 | Kestävyysraportointi ja strategiatyö | 5 | 
| MPT2025KM-1023 | 
                                    KESTÄVÄT RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUT
                                 (Valitaan kaikki ) | 30 | 
| MM00CQ91 | Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus | 5 | 
| MMPD3000 | Sustainability in Beverages | 5 | 
| MMPG1300 | Food and Consumer | 5 | 
| MM00CQ63 | Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen | 5 | 
| MMZZ2100 | Ammatillinen kehittyminen | 5 | 
| MMPG9000 | Sustainable Food Business | 5 | 
| MPT2025KM-1017 | 
                                    HARJOITTELU
                                 (Valitaan kaikki ) | 30 | 
| MZ00CL28 | Harjoittelu | 30 | 
| MPT2025KM-1018 | 
                                    VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
                                 (Valitaan opintopisteitä: 15 ) | 15 | 
| YHTYRI | 
                                    Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)
                                 | 0 - 23 | 
| ZZ00BC02 | Ideasta yritykseksi | 5 | 
| ZZ00BC03 | Yrittäjävalmennus | 8 | 
| ZYVZ0200 | Unelmat+Inspiraatio! | 3 | 
| ZZ00CQ16 | Yrittäjyystarinoita | 2 | 
| ZZ00CQ17 | Valmiina yrittämään | 3 | 
| ZZ00CQ18 | Vuosi yrittäjänä | 1 - 5 | 
| ZZ00CQ62 | Yritystoimintaa kehittävät opinnot | 1 - 5 | 
| ZZHYVIN | 
                                    Opiskelija- ja työhyvinvointi (AMK-opiskelijalle)
                                 | 0 - 57 | 
| SZZZ1910 | Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot | 2 | 
| ZS00CJ12 | Life Balance - Tasapainoa elämään | 5 | 
| BI00BB51 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen | 2 | 
| BI00BB52 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat | 2 | 
| BI00BB50 | Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus | 1 | 
| ZZAJ0100 | Opiskelija aktiivina JAMKissa | 5 - 15 | 
| ZZ00BP80 | Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudet | 2 | 
| MPT2025KM-1019 | 
                                    EDUFUTURA-OPINNOT
                                 (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) | 0 | 
| MPT2025KM-1020 | 
                                    EUDRES-OPINNOT
                                 (Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) | 0 | 
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
