Opinnäytetyö osa 1 (5op)
Opintojakson tunnus: TTKNZ100
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Harri Peuranen
Osaamistavoitteet
Opiskelija tunnistaa työelämän ja oman alansa kehittämistarpeita tai ongelmakohtia ja osaa suunnitella niihin liittyvän tutkimus-/kehittämisprojektin, jonka toteuttaa opinnäytetyönään. Hän osaa käyttää opinnäytetyönsä tietoperustassa ja rajauksessa luotettavaa tietoa eri lähteistä. Opiskelija osaa soveltaa tutkimus-/kehittämistyössään ammatillista osaamistaan sekä valita opinnäytetyöhön sopivia tutkimus-/kehittämismenetelmiä ja työtapoja.
 
 EA-IV EUR-ACE Tutkimukset ja selvitykset: Opiskelija osaa tehdä kirjallisuusselvityksiä sekä käyttää tietokantoja ja muita tietolähteitä. Hän osaa suunnitella työn toteutusprosessin soveltuvine menetelmineen, kokeineen tms. 
 
 EA-ER EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön ja YHTTY Työelämätaidot: Opiskelija osaa valita ja käyttää tarkoituksenmukaisia laitteita, työvälineitä ja menetelmiä. 
 Hän osaa yhdistää teorian ja käytännön teknisten ongelmien ratkaisemiseksi. 
 
 YHTVI Viestintäosaaminen: Opiskelija osaa laatia opinnäytetyösuunnitelman ja viestiä siitä suullisesti.
                    
Sisältö
-	Opinnäytetyön prosessi ja käytännöt
 -	Opinnäytetyön aihe ja aiheen täsmentäminen aihe-ehdotukseksi
 -	Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen ja esittäminen
 -	Lähdekriittinen tiedonhankinta suomeksi ja englanniksi
 -	Akateeminen kirjoittaminen ja teoreettisen viitekehyksen laatiminen
                    
Esitietovaatimukset
Riittävä perehtyneisyys omaan ammattialueeseen.
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opintojakso arvioidaan arvosana-asteikolla hyväksytty (S) / hylätty (0).
 Opintojakson arvosana korjataan vastaamaan opinnäytetyön arvosanaa opinnäytetyön hyväksymisen jälkeen.
 Hyväksytty (S) 
 Opiskelija:
 •	tunnistaa työelämän ja alan kehittämistarpeita ja ongelmakohtia yhteistyössä työelämän kanssa
 •	suunnittelee opinnäytetyöksi soveltuvan tutkimus- ja kehittämishankkeen soveltaen alan tietoa, menetelmiä ja hankittuja käytännön taitoja 
 •	osaa hankkia, käsitellä ja arvioida oman alansa tietoja, teorioita, käsitteitä, menetelmiä ja periaatteita kriittisesti 
 •	osaa laatia lähteisiin perustuvan tietoperustan ja tehdä JAMKin ohjeiden mukaiset lähdemerkinnät
 •	osaa soveltaa tutkimus-/kehittämistyössään ammatillista osaamistaan sekä valita opinnäytetyöhön sopivia tutkimus-/kehittämismenetelmiä ja työtapoja
 •	kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta
 
 Opinnäytetyö arvioidaan kokonaisuudessa raportin valmistumisen ja esittämisen jälkeen erillisten opinnäytetyön arviointikriteereiden mukaisesti viisiportaisella arvosana-asteikolla: 5 (erinomainen), 4 (kiitettävä), 3 (hyvä), 2 (tyydyttävä) ja 1 (välttävä).
 Opinnäytetyön arviointikriteerit on julkaistu jamk.fi –sivustolla.
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan arvosana-asteikolla hyväksytty (S) / hylätty (0). Opintojakson arvosana korjataan vastaamaan opinnäytetyön arvosanaa opinnäytetyön hyväksymisen jälkeen. 
Hyväksytty (S)  Opiskelija: 
- tunnistaa työelämän ja alan kehittämistarpeita ja ongelmakohtia yhteistyössä työelämän kanssa •	suunnittelee opinnäytetyöksi soveltuvan tutkimus- ja kehittämishankkeen soveltaen alan tietoa, menetelmiä ja hankittuja käytännön taitoja
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida oman alansa tietoja, teorioita, käsitteitä, menetelmiä ja periaatteita kriittisesti 
- osaa laatia lähteisiin perustuvan tietoperustan ja tehdä JAMKin ohjeiden mukaiset lähdemerkinnät 
- osaa soveltaa tutkimus-/kehittämistyössään ammatillista osaamistaan sekä valita opinnäytetyöhön sopivia tutkimus-/kehittämismenetelmiä ja työtapoja 
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.
Opinnäytetyö arvioidaan kokonaisuudessa raportin valmistumisen ja esittämisen jälkeen erillisten opinnäytetyön arviointikriteereiden mukaisesti viisiportaisella arvosana-asteikolla: 5 (erinomainen), 4 (kiitettävä), 3 (hyvä), 2 (tyydyttävä) ja 1 (välttävä). Opinnäytetyön arviointikriteerit on julkaistu jamk.fi –sivustolla.
                    
