Siirry suoraan sisältöön

Restonomin lakitietousLaajuus (5 op)

Tunnus: MZMA0113

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Laura Salo

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 24.08.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Elisa Närhi
  • Sanna-Maria Klemetti
  • Karoliina Väisänen
  • Laura Salo
  • Sanna-Maria Klemetti
  • Elisa Närhi
Ryhmät
  • ZJA23SM
    Avoin amk, marata
  • ZJAMPT23KM
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
  • MPT23KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus

Aika ja paikka

Verkko-opiskelu

Oppimateriaalit

Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit

Opetusmenetelmät

Webinaarit ja videotallenteet
Yksilötehtävät ja -työskentely
Itsenäinen verkkomateriaaleihin perehtyminen ja harjoitustehtävät
Tentit
Itsearviointi

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentit järjestetään syyslukukauden 2023 aikana. Tarkemmat tenttiajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Pelastussuunnitelmatehtävä TAI hätäensiapu- ja alkusammutuskortti 13,5 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: webinaarit, verkko-opiskelu, -tehtävät ja tentti 95 tuntia

Sisällön jaksotus

Hygieniapassi
Anniskelupassi
Pelastussuunnitelmatehtävä TAI hätäensiapu- ja alkusammutuskortti
Marata-alan keskeinen lainsäädäntö

Lisätietoja opiskelijoille

Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.

Ilmoittautumisaika

01.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 19.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Elisa Närhi
  • Karoliina Väisänen
  • Sanna-Maria Klemetti
  • Sanna-Maria Klemetti
  • Elisa Närhi
Ryhmät
  • ZJA23KM
    Avoin AMK, marata
  • ZJAMPT22SM
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
  • MPT22SM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus

Aika ja paikka

Verkko-opiskelu

Oppimateriaalit

Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit

Opetusmenetelmät

Oppimistehtävät, webinaarit, verkkotestit ja -tentit

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 9.1.2023 - 19.5.2023

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Pelastussuunnitelmatehtävä: 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia

Sisällön jaksotus

Hygieniapassi
Anniskelupassi
Pelastussuunnitelmatehtävä
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö

Lisätietoja opiskelijoille

Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.

Ilmoittautumisaika

01.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 19.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 35

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Elisa Närhi
  • Karoliina Väisänen
  • Sanna-Maria Klemetti
  • Sanna-Maria Klemetti
  • Elisa Närhi
Ryhmät
  • MPT22S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJAMPT22S1
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus

Aika ja paikka

Luennot ja verkko-opiskelu

Oppimateriaalit

Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit

Opetusmenetelmät

Oppimistehtävät, luennot ja/tai webinaarit, verkkotestit ja -tentit

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 9.1.2023 - 19.5.2023

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Alkusammutuskortti: käytännön harjoitus 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia

Sisällön jaksotus

Hygieniapassi
Anniskelupassi
Alkusammutuskortti
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 1 (sisältyy max-määrään)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.

Ilmoittautumisaika

01.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 20.05.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 50

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Veli-Pekka Paananen
  • Kaisa Liinanki
  • Elisa Närhi
  • Sari-Maarit Peltola
Ryhmät
  • MPT21SM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJA22KM
    Avoin AMK, marata
  • ZJA21SMP
    Avoin AMK, marata, AMK-polut

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus

Aika ja paikka

Verkko-opiskelu

Oppimateriaalit

Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit

Opetusmenetelmät

Oppimistehtävät, webinaarit, verkkotestit ja -tentit

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 10.1.-15.5.2022

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Pelastussuunnitelmatehtävä: 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia

Sisällön jaksotus

Hygieniapassi
Anniskelupassi
Pelastussuunnitelmatehtävä
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö

Lisätietoja opiskelijoille

Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.

Ilmoittautumisaika

01.11.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 15.05.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Veli-Pekka Paananen
  • Kaisa Liinanki
  • Elisa Närhi
  • Sari-Maarit Peltola
  • Peppi Teacher
Ryhmät
  • MPT21S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus

Aika ja paikka

Luennot ja verkko-opiskelu

Oppimateriaalit

Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit

Opetusmenetelmät

Oppimistehtävät, luennot ja/tai webinaarit, verkkotestit ja -tentit

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 10.1.-15.5.2022

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Alkusammutuskortti: käytännön harjoitus 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia

Sisällön jaksotus

Hygieniapassi
Anniskelupassi
Alkusammutuskortti
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.