Viini- ja alkoholijuomien peruskurssi (5op)
Opintojakson tunnus: MMPD2300
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
•Opiskelija tietää erilaisten alkoholijuomien valmistukseen liittyvät perusasiat sekä osaa arvioida niitä aistinvaraisesti.
•Opiskelija osaa suositella ja tarjoilla erilaisia alkoholijuomia
opiskelija
•Opiskelijalla on perusosaaminen ruoan ja juoman yhdistämiseksi
Sisältö
•Viinin tyyliin, hintaan ja laatuun vaikuttavat tekijät
•Tärkeimmät viinintuottajamaat ja rypälelajikkeet
•Väkevöidyt ja kuohuviinit, väkevät alkoholijuomat
•oluet ja siiderit
Esitietovaatimukset
-
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
WSET organisaation Level 2- tason tenttiminen muodostaa arvioinnin perustan kolmen opintopisteen kokonaisuudella. Tentti muodostuu 50 monivalintakysymyksestä, siten että läpipääsyyn tarvitaan 23 pistettä, arvosanaan 2 tarvitaan 27 pistettä, arvosanaan 3 tarvitaan 32 pistettä, arvosanaan 4 tarvitaan 37 ja arvosanaan 5 tarvitaan 44 pistettä.
Loput 2 opintopistettä muodostuvat ryhmätehtävästä, jonka painoarvo on 1/3 kokonaisarvioinnissa.
Kurssin kokonaisarvio on seuraava: 1-2 opiskelija osaa kokonaisuuden tyydyttävästi. Hän ei hahmota viini- ja alkoholijuomien merkitystä ravintolabusineksen kannalta, vaan pikemminkin irrallisena tekijänä.
3-4 opiskelijan osaaminen on hyvällä ja kokonaisvaltaisella tasolla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa ja ymmärtää juomatuotteen kokonaisuutena ravintola-alan kannalta merkityksellisenä tekijänä.
5 opiskelijalla on korkeatasoinen osaaminen ja hän pystyy käyttämään tietojaan ja taitojaan innovatiivisesti ja kriittisesti hyödykseen alan kehittämisessä.