Siirry suoraan sisältöön

Ruokakulttuurit (3op)

Opintojakson tunnus: MMPR6300

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ruoan valintaan, valmistukseen ja nauttimiseen liittyvät säädökset sekä tavat ja niiden taustat eri kulttuureissa. Hän tuntee erilaiset etniset ruoat ja niiden valmistus- ,ateriointitavat sekä ruokakulttuurille ominaiset piirteet. Hän ymmärtää ruokakulttuurit arvokkaaksi osaksi ihmisen kulttuuriperintöä sekä kansallista identiteettiä ja osaa arvioida ja arvostaa niiden erilaisuutta.
Opiskelija ymmärtää ruoka- ja tapakulttuurin säilyttämisen ja kehittämisen mahdollisuudet nyky-yhteiskunnassa.

Sisältö

Ruoan valinta ja ruokakulttuurin muodostuminen, uskonnon vaikutus ruokakulttuurin muodostumiseen, suomalainen ruokakulttuuri, opiskelijoiden valinnan mukaan erilaiset etniset ruokakulttuurit.

Esitietovaatimukset

Opiskelija ymmärtää eri palveluyrityksen liikeideat ja osaa työskennellä niiden mukaisesti. Opiskelija osaa perustiedot ruoka- ja ravintolapalvelujen kokonaisuudesta. Hän tuntee eri liikeideoiden tarjoilujärjestelmät ja niihin liittyvät käsitteet sekä osaa työskennellä erilaisten palveluprosessien mukaisesti. Opiskelija osaa soveltaa tietojaan operatiivisessa toiminnassa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Aktiivien osallistuminen kontaktiopetukseen ja harjoituksiin, tehtävistön ja ruokapalvelutapahtuman hyväksytty suorittaminen, tentti.

Siirry alkuun