Ruokakulttuurit (3op)
Opintojakson tunnus: MMPR6300
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee ruoan valintaan, valmistukseen ja nauttimiseen liittyvät säädökset sekä tavat ja niiden taustat eri kulttuureissa. Hän tuntee erilaiset etniset ruoat ja niiden valmistus- ,ateriointitavat sekä ruokakulttuurille ominaiset piirteet. Hän ymmärtää ruokakulttuurit arvokkaaksi osaksi ihmisen kulttuuriperintöä sekä kansallista identiteettiä ja osaa arvioida ja arvostaa niiden erilaisuutta.
Opiskelija ymmärtää ruoka- ja tapakulttuurin säilyttämisen ja kehittämisen mahdollisuudet nyky-yhteiskunnassa.
Sisältö
Ruoan valinta ja ruokakulttuurin muodostuminen, uskonnon vaikutus ruokakulttuurin muodostumiseen, suomalainen ruokakulttuuri, opiskelijoiden valinnan mukaan erilaiset etniset ruokakulttuurit.
Esitietovaatimukset
Opiskelija ymmärtää eri palveluyrityksen liikeideat ja osaa työskennellä niiden mukaisesti. Opiskelija osaa perustiedot ruoka- ja ravintolapalvelujen kokonaisuudesta. Hän tuntee eri liikeideoiden tarjoilujärjestelmät ja niihin liittyvät käsitteet sekä osaa työskennellä erilaisten palveluprosessien mukaisesti. Opiskelija osaa soveltaa tietojaan operatiivisessa toiminnassa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Aktiivien osallistuminen kontaktiopetukseen ja harjoituksiin, tehtävistön ja ruokapalvelutapahtuman hyväksytty suorittaminen, tentti.