Siirry suoraan sisältöön

Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudetLaajuus (2 op)

Tunnus: ZZ00BP80

Laajuus

2 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Piia Hynynen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää urasuunnittelu- ja työelämävalmiuksiasi. Saat työkaluja oman uran ja osaamisidentiteetin rakentamiseen oman valintasi mukaan. Opintojaksolla on sekä pakollisia että vaihtoehtoisia teemoja. Pyrit löytämään keinoja siirtyä sujuvasti työelämään omien tavoitteidesi mukaisesti. Opit tunnistamaan ja osoittamaan osaamistasi ja vahvuuksiasi. Ammatillinen itsetuntemuksesi vahvistuu. Opit tekemään määrätietoisemmin urasuunnitteluun liittyviä päätöksiä ja valintoja sekä opintojen aikana että myöhemmin elämässäsi.

Valmistaudut keräämään ja käsittelemään tietoa ammattialaasi liittyen. Opit ymmärtämään oman alasi osaamistarpeita sekä jatko-opinto- ja työmahdollisuuksia. Saat valmiuksia työnhakutaitojesi kehittämiseen. Opit tunnistamaan työllistymiseen ja rekrytointiprosessiin liittyviä elementtejä. Tutustut työnhakijan oikeuksiin ja velvollisuuksiin alallasi sekä työelämän yleisiin pelisääntöihin. Pohdit verkostoitumisen merkitystä työnhaussa ja asiantuntijatyössä. Pääset olemaan yhteydessä eri aloilla työskenteleviin ammattilaisiin tehdessäsi opintojakson tehtäviä. Saat myös halutessasi valmiuksia suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumiseen.

Sisältö

Opintojakson aikana saat valintasi mukaan työkaluja työnhakutaitoihin, verkostoitumiseen ja urasuunnitteluvalmiuksien kehittämiseen. Tutustut oman alasi toimijoihin ja uratarinoihin. Sinulla on mahdollisuus saada mentorointityyppistä sparrausta muilta opiskelijoilta ja työelämän edustajilta. Saat ohjausta opettajilta opintojakson aikana.

Esitietovaatimukset

Ei vaatimuksia edeltävällä osaamiselle. Saat opintojaksolta enemmän irti, jos työharjoittelu on sinulla jo osittain tai kokonaan suoritettuna tai sinulla on muuta työelämäkokemusta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso on hyväksytty, kun olet suorittanut opintojakson tehtävät hyväksytysti erillisten ohjeiden mukaan.

Oppimateriaalit

Opintojakson materiaalit ovat käytettävissä Moodle-työtilassa.