Siirry suoraan sisältöön

EsihenkilötyöLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00BT34

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • englanti
  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kirsi Kemell

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson tarkoituksena on, että ymmärrät esihenkilötyön merkityksen organisaatioiden menestystekijänä ja osaat kehittää esihenkilötyötä.

Osaamiset
Liiketoimintaosaaminen
Työelämässä toimiminen
Oppimaan oppiminen

Osaamistavoitteet
Hankit esihenkilötyöhön liittyvää tietoa sekä tunnistat erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esihenkilötyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja ymmärrät esihenkilötyön vaikutuksen työyhteisöön. Ymmärrät esihenkilötyön vaikutuksen työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin. Osaat kuvailla omaa ihmiskäsitystäsi ja esihenkilötyyliäsi.

Sisältö

Esihenkilön asema ja vastuu
Esihenkilön tehtävät ja roolit
Johtamisteoriat ja johtamistyylit
Johtajuus ja vaikuttaminen
Ihmiskäsitys
Motivaatio ja innostaminen
Esihenkilönä kehittyminen

Työkalut
Menetelmät esihenkilötyön kehittämiseen työyhteisössä

Esitietovaatimukset

Johtamisen keskeisten käsitteiden ja teorioiden tunteminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Hankit esihenkilötyöhön liittyvää tietoa sekä tunnistat erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esihenkilötyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja ymmärrät esihenkilötyön vaikutuksen työyhteisöön. Ymmärrät esihenkilötyön vaikutuksen työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin. Osaat kuvailla omaa ihmiskäsitystäsi ja esihenkilötyyliäsi. Osaat tehdä opintojakson sisältöihin liittyviä havainnollisia dokumentteja.

Tyydyttävä 2
Osaat esitellä esihenkilötyöhön liittyvää tietoa sekä erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esihenkilötyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja ymmärrät esihenkilötyön vaikutuksen työyhteisöön. Ymmärrät esihenkilötyön vaikutuksen työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin. Osaat kuvailla omaa ihmiskäsitystäsi ja esihenkilötyyliäsi. Osaat hyödyntää teorioita havainnollisten ja johdonmukaisten dokumenttien tekemisessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Osaat vertailla esihenkilötyöhön liittyvää tietoa sekä erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esihenkilötyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja osaat arvioida esihenkilötyön vaikutusta työyhteisöön. Osaat analysoida esihenkilötyön vaikutuksia työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin. Osaat kuvailla omaa ihmiskäsitystäsi ja kehittää esihenkilötyyliäsi. Osaat käyttää olennaisia teorioita havainnollisten, johdonmukaisten ja perusteltujen dokumenttien tekemisessä.

Kiitettävä 4
Vertailet ja analysoit esihenkilötyöhön liittyvää tietoa sekä erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esihenkilötyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja osaat analysoida esihenkilötyön vaikutusta työyhteisöön. Osaat suunnitella ratkaisuvaihtoehtoja, joiden myötä esihenkilötyön positiiviset vaikutukset työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin kasvavat. Osaat arvioida omaa ihmiskäsitystäsi ja kehittää esihenkilötyyliäsi tavoitteellisesti. Raportointisi on loogista, analyyttistä ja asiantuntevaa sekä osaat arvioida tekemiesi dokumenttien sisältöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Osaat luoda uusia näkökulmia esihenkilötyöhön liittyvien teorioiden ja menetelmien pohjalta. Tunnistat esihenkilötyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja osaat analysoida esihenkilötyön vaikutusta työyhteisöön. Osaat analysoida sekä suunnitella ja kehittää ratkaisuvaihtoehtoja, joiden myötä esihenkilötyön positiiviset vaikutukset työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin kasvavat. Osaat arvioida omaa ihmiskäsitystäsi kriittisesti ja kehittää esihenkilötyyliäsi työyhteisön tarpeisiin peilaten. Raportointisi on loogista ja vakuuttavaa sekä kriittistä ajattelua osoittavaa. Pystyt laatimaan ammatilliset vaatimukset täyttäviä dokumentteja.

Lisätiedot

Huomioithan, että tämä opintojakso korvaa aiemmin toteutetut opintojaksot Supervisory Work ja Esimiestyö.