Siirry suoraan sisältöön

Luomutuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: LMNV2300-0S0Z1

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.08.2020 - 30.08.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2020 - 31.07.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 50
Opettajat
Ulla Heinonen
Marianne Reinikka
Mirja Riipinen
Ryhmät
ZJA20SLNV
Avoin amk, luva, nuoren viljelijän opinnot
ZJA20SL
Avoin AMK, luva
LMS18S1
Maaseutuelinkeinot
Opintojakso
LMNV2300

Oppimateriaalit

Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY.
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.

Lisätiedot

Avoin AMK 30

Virtuaaliosuus

5

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen työskentely 135 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Aloitteleva osaaja 1-2: Tuntee luomutuotannon perusteet.

Kehittynyt osaaja 3-4: Edellisen lisäksi tuntee luomutuotannon merkityksen EU:ssa, valvontajärjestelmän sekä siirtymävaiheen tapahtumat.

Asiantuntijaosaaja 5: Edellisten lisäksi hallitsee luomutuotannon kokonaisuuden tilatasolla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija tuntee luomutuotannon perusteet sekä luomutuotannon merkityksen EU:ssa, valvontajärjestelmän sekä siirtymävaiheen tapahtumat. Opiskelija hallitsee luomutuotannon kokonaisuuden tilatasolla.

Opetuskieli

fi

Opetusmenetelmät

Itsenäinen verkko-opiskelu

Opintopistemäärä

5

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon ja kasvintuotannon perusteet.

Sisältö

- luonnonmukainen kasvien viljely
- luonnonmukainen kotieläintalous
- luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet
- luomutuotannon valvontajärjestelmä
- siirtymävaihesuunnitelma
- luomutuotannon järjestäminen

Tavoitteet

Opiskelija tuntee luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa ja tuntee tuotannon ehdot. Hän osaa laatia luomutuotantoon siirtyvän yrityksen siirtymävaihesuunnitelman. Hän tuntee luomutilan peltoviljelyn ja kotieläintuotannon järjestämisen.

Siirry alkuun