Siirry suoraan sisältöön

Restonomin toimintaympäristöLaajuus (5 op)

Tunnus: MZMA0112

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Laura Salo

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on oppia ymmärtämään matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöä ja siihen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä. Saat valmiuksia kulttuurisen monimuotoisuuden tunnistamiseen sekä monikulttuurisissa työympäristöissä toimimiseen.

Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Opintojakson osaamistavoitteet
Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan organisaatioiden toimintakentän rakenteen ja tunnistat alan toimijoita. Käsiteltävän teorian ja sen soveltamisen avulla tunnistat kulttuurista monimuotoisuutta. Osaat ottaa huomioon monikulttuurisuuden toimiaksesi tiimeissä ja työympäristöissä eettisesti.

Sisältö

Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Esitietovaatimukset

-.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Lisätiedot

Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.

Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 24.08.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Laura Salo
Ryhmät
  • ZJAG23SMP
    Avoin AMK, marata, korkeakoulupolku
  • MPT23S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJAMPT23S1
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on oppia ymmärtämään matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöä ja siihen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä. Saat valmiuksia kulttuurisen monimuotoisuuden tunnistamiseen sekä monikulttuurisissa työympäristöissä toimimiseen.

Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Opintojakson osaamistavoitteet
Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan organisaatioiden toimintakentän rakenteen ja tunnistat alan toimijoita. Käsiteltävän teorian ja sen soveltamisen avulla tunnistat kulttuurista monimuotoisuutta. Osaat ottaa huomioon monikulttuurisuuden toimiaksesi tiimeissä ja työympäristöissä eettisesti.

Sisältö

Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Aika ja paikka

Kontaktiopetus Rajakadun kampuksella. Opintojaksolla on 80% läsnäolovelvoite.

Oppimateriaalit

Mara-alan tilastot, toimialaraportit ja -tutkimukset
Restonomin osaamisvaatimukset ja työllistyminen
Kurssilla osoitetut oppimateriaalit ja artikkelit monikulttuurisuudesta

Opetusmenetelmät

Päiväkontaktit
Yritysvierailut
Vierailijat kontakteilla
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen
Ryhmätyöskentely
Yksilöraportointi
Itsearviointi

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla on vierailijoita työelämästä, joista osa on Jamkin alumneja. Opintojaksolla tehdään mahdollisuuksien mukaan yksi tai useampi yritysvierailu.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kuormitus 135 h opiskelijan työtä.
Työmäärä jakautuu seuraavasti:
Kontaktiopetus 35 tuntia
Itsenäinen opiskelu ja materiaaleihin tutustuminen 45 tuntia
Ryhmätyöskentely 27 tuntia
Yksilöraportointi 27 tuntia
Itsearviointi 1 tunti

Kontaktiopetus Rajakadun kampuksella. Opintojaksolla on 80% läsnäolovelvoite.

Sisällön jaksotus

Opintojakso jakautuu kahteen (2) keskeiseen teemaan:
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 5 (sisältyy max-määrään) + Avoin amk 5 (Gradian korkekoulupolkulaiset)

Kontaktiopetus Rajakadun kampuksella. Opintojaksolla on 80% läsnäolovelvoite.

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.

Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Esitietovaatimukset

-.

Lisätiedot

Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.

Ilmoittautumisaika

01.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

02.01.2023 - 19.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Jaana Kovanen
Ryhmät
  • ZJAMPT23KM
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
  • MPT23KM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Tavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on oppia ymmärtämään matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöä ja siihen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä. Saat valmiuksia kulttuurisen monimuotoisuuden tunnistamiseen sekä monikulttuurisissa työympäristöissä toimimiseen.

Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Opintojakson osaamistavoitteet
Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan organisaatioiden toimintakentän rakenteen ja tunnistat alan toimijoita. Käsiteltävän teorian ja sen soveltamisen avulla tunnistat kulttuurista monimuotoisuutta. Osaat ottaa huomioon monikulttuurisuuden toimiaksesi tiimeissä ja työympäristöissä eettisesti.

Sisältö

Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Aika ja paikka

Zoom -webinaarit

Oppimateriaalit

Mara-alan tilastot, toimialaraportit ja tutkimukset sekä restonomin osaamisvaatimukset ja työllistyminen
Kurssilla osoitetut oppimateriaalit ja artikkelit monikulttuurisuudesta sekä kestävästä kehityksestä

Opintojaksolla ei ole tenttiä

Opetusmenetelmät

Webinaarit
Ryhmätyöskentely
Webinaarivierailijat
Yksilötyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.
.

Sisällön jaksotus

Opintojakso jakautuu kolmeen (3) keskeiseen teemaan:
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen
Kestävän kehityksen elementit toimialalla kilpailukykyä vahvistavana tekijänä

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 10 (sisältyy max-paikkoihin)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Esitietovaatimukset

-.

Lisätiedot

Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.

Ilmoittautumisaika

01.08.2022 - 25.08.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 30.10.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 45

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Tomi Hiltunen
  • Elisa Närhi
Ryhmät
  • ZJAMPT22SM
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
  • MPT22SM
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)

Tavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on oppia ymmärtämään matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöä ja siihen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä. Saat valmiuksia kulttuurisen monimuotoisuuden tunnistamiseen sekä monikulttuurisissa työympäristöissä toimimiseen.

Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Opintojakson osaamistavoitteet
Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan organisaatioiden toimintakentän rakenteen ja tunnistat alan toimijoita. Käsiteltävän teorian ja sen soveltamisen avulla tunnistat kulttuurista monimuotoisuutta. Osaat ottaa huomioon monikulttuurisuuden toimiaksesi tiimeissä ja työympäristöissä eettisesti.

Sisältö

Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Aika ja paikka

29.8.-30.10.2022
Zoom -webinaarit klo 17-18.30 erillisen aikataulun mukaisesti.

Oppimateriaalit

Mara-alan tilastot, toimialaraportit ja tutkimukset sekä restonomin osaamisvaatimukset ja työllistyminen
Kurssilla osoitetut oppimateriaalit ja artikkelit monikulttuurisuudesta sekä kestävästä kehityksestä

Opetusmenetelmät

Webinaarit
Ryhmätyöskentely
Webinaarivierailijat
Yksilötyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.

Sisällön jaksotus

Opintojakso jakautuu kolmeen (3) keskeiseen teemaan:
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen
Kestävän kehityksen elementit toimialalla kilpailukykyä vahvistavana tekijänä

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 10 (sisältyy max-paikkoihin)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Esitietovaatimukset

-.

Lisätiedot

Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.

Ilmoittautumisaika

01.08.2022 - 25.08.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 30.10.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 35

Koulutus
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
  • Tomi Hiltunen
  • Elisa Närhi
Ryhmät
  • ZJA21SMG
    Avoin amk, marata, korkeakoulupolku, Gradia
  • MPT22S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJAMPT22S1
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on oppia ymmärtämään matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöä ja siihen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä. Saat valmiuksia kulttuurisen monimuotoisuuden tunnistamiseen sekä monikulttuurisissa työympäristöissä toimimiseen.

Opintojakson osaamiset
Eettinen osaaminen
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Yrittäjyys-, Innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Opintojakson osaamistavoitteet
Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan organisaatioiden toimintakentän rakenteen ja tunnistat alan toimijoita. Käsiteltävän teorian ja sen soveltamisen avulla tunnistat kulttuurista monimuotoisuutta. Osaat ottaa huomioon monikulttuurisuuden toimiaksesi tiimeissä ja työympäristöissä eettisesti.

Sisältö

Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen

Aika ja paikka

29.8.-30.10. Rajakadulla.

Oppimateriaalit

Mara-alan tilastot, toimialaraportit ja tutkimukset sekä restonomin osaamisvaatimukset ja työllistyminen
Kurssilla osoitetut oppimateriaalit ja artikkelit monikulttuurisuudesta sekä kestävästä kehityksestä

Opetusmenetelmät

Päiväkontaktit
Yritysvierailut
Vierailijat kontakteilla
Itsenäinen opiskelu
Ryhmätyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op vastaa 135 h opiskelijan työtä.

Sisällön jaksotus

Opintojakso jakautuu kolmeen (3) keskeiseen teemaan:
Marata-ala Suomessa ja kansainvälisesti
Monikulttuurisuusosaaminen, monikulttuurisessa tiimissä toimiminen
Kestävän kehityksen elementit toimialalla kilpailukykyä vahvistavana tekijänä

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 5 (Gradian korkeakoulupolkulaiset sis. max-määrään)
Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S):
Opiskelija tunnistaa marata-alan toimintakentän ja siinä vaikuttavat toimijat. Hän ymmärtää kulttuurisen monimuotoisuuden vaikutukset työympäristöissä. Opiskelija osaa kerätä ja valita tietoa erilaisista tietovarannoista.


Hylätty (0): Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.

Esitietovaatimukset

-.

Lisätiedot

Korkeakoulupolkuopinnot Gradian opiskelijoille.