Restonomin lakitietousLaajuus (5 op)
Tunnus: MZMA0113
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Laura Salo
Osaamistavoitteet
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.
Sisältö
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus
Esitietovaatimukset
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Ilmoittautumisaika
01.08.2023 - 24.08.2023
Ajoitus
28.08.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Elisa Närhi
- Sanna-Maria Klemetti
- Karoliina Väisänen
- Laura Salo
- Sanna-Maria Klemetti
- Elisa Närhi
Ryhmät
-
ZJA23SMAvoin amk, marata
-
ZJAMPT23KMAvoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
-
MPT23KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.
Sisältö
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu
Oppimateriaalit
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit
Opetusmenetelmät
Webinaarit ja videotallenteet
Yksilötehtävät ja -työskentely
Itsenäinen verkkomateriaaleihin perehtyminen ja harjoitustehtävät
Tentit
Itsearviointi
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentit järjestetään syyslukukauden 2023 aikana. Tarkemmat tenttiajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Pelastussuunnitelmatehtävä TAI hätäensiapu- ja alkusammutuskortti 13,5 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: webinaarit, verkko-opiskelu, -tehtävät ja tentti 95 tuntia
Sisällön jaksotus
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Pelastussuunnitelmatehtävä TAI hätäensiapu- ja alkusammutuskortti
Marata-alan keskeinen lainsäädäntö
Lisätietoja opiskelijoille
Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Esitietovaatimukset
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.
Ilmoittautumisaika
01.11.2022 - 05.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 19.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Elisa Närhi
- Karoliina Väisänen
- Sanna-Maria Klemetti
- Sanna-Maria Klemetti
- Elisa Närhi
Ryhmät
-
ZJA23KMAvoin AMK, marata
-
ZJAMPT22SMAvoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
-
MPT22SMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.
Sisältö
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu
Oppimateriaalit
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit
Opetusmenetelmät
Oppimistehtävät, webinaarit, verkkotestit ja -tentit
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 9.1.2023 - 19.5.2023
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Pelastussuunnitelmatehtävä: 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia
Sisällön jaksotus
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Pelastussuunnitelmatehtävä
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö
Lisätietoja opiskelijoille
Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Esitietovaatimukset
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.
Ilmoittautumisaika
01.11.2022 - 05.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 19.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 35
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Elisa Närhi
- Karoliina Väisänen
- Sanna-Maria Klemetti
- Sanna-Maria Klemetti
- Elisa Närhi
Ryhmät
-
MPT22S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJAMPT22S1Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.
Sisältö
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus
Aika ja paikka
Luennot ja verkko-opiskelu
Oppimateriaalit
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit
Opetusmenetelmät
Oppimistehtävät, luennot ja/tai webinaarit, verkkotestit ja -tentit
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 9.1.2023 - 19.5.2023
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Alkusammutuskortti: käytännön harjoitus 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia
Sisällön jaksotus
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Alkusammutuskortti
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin amk 1 (sisältyy max-määrään)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Esitietovaatimukset
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.
Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 20.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 50
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Veli-Pekka Paananen
- Kaisa Liinanki
- Elisa Närhi
- Sari-Maarit Peltola
Ryhmät
-
MPT21SMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA22KMAvoin AMK, marata
-
ZJA21SMPAvoin AMK, marata, AMK-polut
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.
Sisältö
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu
Oppimateriaalit
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit
Opetusmenetelmät
Oppimistehtävät, webinaarit, verkkotestit ja -tentit
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 10.1.-15.5.2022
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Pelastussuunnitelmatehtävä: 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia
Sisällön jaksotus
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Pelastussuunnitelmatehtävä
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö
Lisätietoja opiskelijoille
Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Esitietovaatimukset
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.
Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 15.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Veli-Pekka Paananen
- Kaisa Liinanki
- Elisa Närhi
- Sari-Maarit Peltola
- Peppi Teacher
Ryhmät
-
MPT21S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Opiskelija tietää lainsäädännön luomat reunaehdot. Opiskelija osaa alkusammutuksen aloittamisen ja osaa antaa hätäensiapua. Opiskelija tuntee anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssä.
Sisältö
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Kuluttajansuojalaki
Työlainsäädäntö
Tietosuojalaki
Hätäensiapu
Alkusammutus
Sopimusoikeus
Aika ja paikka
Luennot ja verkko-opiskelu
Oppimateriaalit
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit
Opetusmenetelmät
Oppimistehtävät, luennot ja/tai webinaarit, verkkotestit ja -tentit
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 10.1.-15.5.2022
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Alkusammutuskortti: käytännön harjoitus 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia
Sisällön jaksotus
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Alkusammutuskortti
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu-, hygienia-passi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tunnistaa Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Hän tietää lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaa soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Esitietovaatimukset
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.