Nutrition in FinlandLaajuus (5 cr)
Code: MM00BY26
Credits
5 op
Teaching language
- Finnish
Responsible person
- Karoliina Väisänen
Objective
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen
Content
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Assessment criteria, approved/failed
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.
Timing
05.02.2024 - 14.04.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
School of Business
Campus
Main Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
- Anne-Maria Raitio
- Karoliina Väisänen
Groups
-
MPT23S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJAMPT23S1Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Objective
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen
Content
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Location and time
Lesson in Rajakadulla.
Materials
Nutrition and food recommendations: https://www.ruokavirasto.fi/en/themes/healthy-diet/nutrition-and-food-recommendations/
Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)
Teaching methods
Lectures
Group conversations
Individual work
Exam schedules
The course includes an exam
Completion alternatives
Acceptance (replacement and inclusion)
Identifying and recognizing skills acquired in other ways
Studying
More detailed instructions can be found in the degree regulations and study guide.
Student workload
The scope of the course is 5 cr or 135 hours.
Lectures 25 hours
Assigment work-shops 5 hours
Special nutrition test 20 h
Book analysis and group conversation 40 h
Individual work 45 hours
The course requires 80 % attentance.
Content scheduling
Finnish nutrition
Food and nutrition
Nutrition quality
Nutrition information
Special diets
Communication skills
Further information
The completion of the course (passed / failed) is assessed on the basis of individual assignments and group conversations.
Peer feedback, peer review
Self-assessment
Evaluation scale
Pass/Fail
Assessment criteria, approved/failed
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.
Enrollment
01.08.2023 - 24.08.2023
Timing
21.08.2023 - 30.11.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
School of Business
Campus
Main Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Service Business
Teachers
- Anne-Maria Raitio
- Karoliina Väisänen
Groups
-
ZJAMPT23KMAvoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, monimuotototeutus
-
MPT23KMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
Objective
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen
Content
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Location and time
Start-up contact in Rajakatu
Zoom-webinars
E-learning in a learning environment (Moodle).
Materials
Nutrition and food recommendations: https://www.ruokavirasto.fi/en/themes/healthy-diet/nutrition-and-food-recommendations/
Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)
Teaching methods
Webinars
Individual work
Aquarium conversation
Exam schedules
The course includes an exam.
Completion alternatives
Acceptance (replacement and inclusion)
Identifying and recognizing skills acquired in other ways
Studying
More detailed instructions can be found in the degree regulations and study guide.
Student workload
Webinars 6 h
Individual assignments 89 h
Book analysis group converstation 40 h
Further information
The completion of the course (passed / failed) is assessed on the basis of individual and group assignments.
Peer feedback, peer review
Self-assessment
Evaluation scale
Pass/Fail
Assessment criteria, approved/failed
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.